Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


«Νεοελληνική εκκλησιαστική τέχνη: προτάσεις μεθόδου και οριοθέτησης του ερευνητικού της πεδίου»

​Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού σάς προσκαλεί στη διάλεξη του κ. Νικόλαου Γραίκου, Δρα Ιστορίας της Τέχνης, με τίτλο «Νεοελληνική εκκλησιαστική τέχνη: προτάσεις μεθόδου και οριοθέτησης του ερευνητικού της πεδίου» τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 στις 20.00 στο Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Μουσείου.  Την εκδήλωση προλογίζει η διευθύντρια του ΜΒΠ, δρ Αγαθονίκη Τσιλιπάκου.

Στη διάλεξη θα θιγούν θέματα όπως η εξέλιξη της μελέτης της νεοελληνικής εκκλησιαστικής τέχνης σε συνεκτικό ιστοριογραφικό πεδίο, οι αλληλοεπικαλύψεις της με άλλα πεδία όπως η βυζαντινή αρχαιολογία και τέχνη, η κοινωνική ανθρωπολογία, η ιστορία της τέχνης και η θεολογία. Θα προταθεί η ένταξή της στην ιστορία της νεοελληνικής ιστορίας της τέχνης, με επιστημονικά οφέλη και για τους δύο κλάδους,  και η εφαρμογή νέων μεθοδολογιών, όπως οι πολιτισμικές σπουδές, οι πολυτροπικές «αναγνώσεις» και η ένταξη του εικονογραφικού υλικού στα κοινωνικά του συμφραζόμενα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Τέμπλον. Άγιες μορφές, αόρατες πύλες πίστης» που θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 24 Μαρτίου.

 ​Είσοδος ελεύθερη.

Ημερομηνία:

26/03/2018 - 26/03/2018

Τόπος:

  • Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Θέμα:

Πολιτισμός

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

​Ημερομηνία: Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 

Ώρα: 20.00 ​​​​

​Χώρος: Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Έτος:

2018
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις