Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ. Προβολή ντοκιμαντέρ "Κινούμενη Εικόνα και Αρχαιολογία: Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στη Μεγάλη Οθόνη"

​Στο πλαίσιο της εβδομάδας δ​ράσης (15-21 Απριλίου) για την προβολή του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας με θέμα "Η Αρχαιολογία στην Οθόνη", θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα "Μανόλης Ανδρόνικος" του ΑΜΘ η προβολή του ντοκιμαντέρ "Κινούμενη Εικόνα και Αρχαιολογία: Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στη Μεγάλη Οθόνη".

Η αναπαράσταση του χώρου μέσα από την κινούμενη εικόνα και τον ήχο συνιστά ένα σύγχρονο και δυναμικό πεδίο πειραματισμού με καινοτόμες ιδέες και αναστοχασμού πάνω σε ζητήματα της πόλης και της αρχιτεκτονικής της. Το προπτυχιακό μάθημα «Το Ντοκιμαντέρ στην Αρχιτεκτονική» του διδάσκοντα Σταύρου Αλιφραγκή επιχειρεί να εξοικειώσει τις φοιτήτριες και τους φοιτητές της αρχιτεκτονικής με την κινηματογραφική γλώσσα και την αφήγηση ως εργαλεία παραγωγής χωρικών ποιοτήτων.

Τα τελευταία δύο χρόνια, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του μαθήματος επιχείρησαν να προσεγγίσουν δημιουργικά το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ως αρχιτεκτονημένο χώρο και ως πολλαπλή εμπειρία «κατοίκησης» (εργαζόμενοι, επισκέπτες, εκθέματα). Μια ενδεικτική επιλογή από το παραγόμενο έργο θα παρουσιαστεί παρουσία των δημιουργών στο ΑΜΘ.

​​Συνδιοργάνωση: ΑΜΘ, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΑΠΘ & Σύνδεσμος των "Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης".

Ημερομηνία:

15/04/2019 - 15/04/2019

Ώρα Έναρξης:

18:00

Τόπος:

  • Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Ηλεκτρονική Διεύθυνση:

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

Εκδήλωση: Προβολή ντοκιμαντέρ "Κινούμενη Εικόνα και Αρχαιολογία: Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στη Μεγάλη Οθόνη"

Ημέρα: 15 Απριλίου 2019
Ώρα: 18:00​

Χώρος: ΑΜΘ, Αίθουσα Μ. Ανδρόνικος

Είσοδος στο Μουσείο ελεύθερη για όσους παρακολουθήσουν την προβολή.

Εκδηλώσεις:

Έτος:

2019
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις