Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Συμμετοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της "Ημέρας δράσης για την προβολή του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας"

​Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην πανελλαδική δράση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με τίτλο "Ημέρα δράσης για την προβολή του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας", η οποία για το 2017 έχει ως θέμα "Μνημεία, ανάπτυξη και τοπικές κοινωνίες: ασύμβατη σχέση ή διαχρονική συνύπαρξη". 

Το ΑΜΘ πρόκειται να συμμετάσχει στην ανωτέρω δράση με τις τρεις ακόλουθες θεματικές ξεναγήσεις: 1. "Από την αποθήκη στην προθήκη" 2. "Incantadas. Ένα μνημείο σαν παραμύθι" και 3. "Αφανή μνημεία". Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως εξής: 

ΤΡΙΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017: 

"Από την αποθήκη στην προθήκη". Θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στην περιοδική έκθεση του ΑΜΘ "Ειδώλιο. Ένας μικρόκοσμος από πηλό". Θα συμμετέχουν αρχαιολόγοι-επιμελητές, αρχιτέκτονες, συντηρητές, γραφίστες, διοικητικοί και τεχνικοί. Στόχος είναι να παρουσιαστεί στο κοινό ο τρόπος δουλειάς των διαφορετικών ειδικοτήτων κατά την προετοιμασία μιας έκθεσης, ένα έργο που είναι ιδιαίτερα σύνθετο και απαιτητικό στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων ενός μουσείου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017: 

"Incantadas. Ένα μνημείο σαν παραμύθι". Θα πραγματοποιηθεί θεματική ξενάγηση από αρχαιολόγο του Μουσείου στα αντίγραφα των "Μαγεμένων" από τη Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης, τα οποία εκτέθηκαν πρόσφατα στο ΑΜΘ. Τα πρωτότυπα έργα εκτίθενται στο Μουσείο του Λούβρου και η ιστορία τους συνδέεται με γνωστούς αστικούς μύθους της Θεσσαλονίκης. 

"Αφανή μνημεία": Θα πραγματοποιηθεί θεματική ξενάγηση από αρχαιολόγο του Μουσείου στις μόνιμες υπαίθριες εκθέσεις του. Στόχος είναι η γνωριμία με μνημεία που βρέθηκαν σε ανασκαφές στην περιοχή της Θεσσαλονίκης αλλά παρέμειναν αφανή για πολλές δεκαετίες. Οι υπάιθριες εκθέσεις του ΑΜΘ δίνουν φωνή σε αντικείμενα παραμελημένα, ωστόσο σημαντικά για τη γνώση του παρελθόντος.  

 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις