Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Περιοδική Έκθεση "Μεσόγειος, η θάλασσα μας"

BEPPE LABIANCA

«Μεσόγειος, η θάλασσά μας».

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας φιλοξενούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης έργα του Ιταλού εικαστικού Beppe Labianca. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης αποτελεί ένα ακόμη σταθμό στο ταξίδι της περιοδικής έκθεσης, η οποία ξεκίνησε από το νησί της Κέρκυρας, συνέχισε στην πόλη των Ιωαννίνων και έφτασε στην πόλη της Πρέβεζας.

Η έκθεση τιτλοφορείται «Μεσόγειος, η θάλασσά μας» και εντάσσεται στο πλαίσιο εορτασμού των 10 ετών από τη λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης.

Πρόκειται για πρωτότυπα έργα, από λεπτά φύλλα οξειδωμένου σιδήρου, σε φυσικό μέγεθος, επιζωγραφισμένα, τα όποια αποδίδουν παραλλαγές ανθρώπινων και μυθικών μορφών με έντονο συναίσθημα και συμβολικό χαρακτήρα.

Από τον καλλιτέχνη θίγονται τρεις καταστάσεις της επικαιρότητας που κεντρίζουν αναστοχασμούς. Η πρώτη αποτυπώνει τη σκληρή πραγματικότητα της μετανάστευσης-προσφυγιάς, η δεύτερη την υπέρβαση της πραγματικότητας, τα άλματα της φαντασίας στον 21ο αιώνα, και η τρίτη αλληγορικές και ονειρικές μεταπτώσεις όπως αναφέρει ο δρ. Κ. Ι. Σουέρεφ, Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η θεματική, εμπνευσμένη από τη Μεσόγειο των πολιτισμών, αναπτύσσεται   διαδοχικά στους χώρους του μουσείου, ενός Μουσείου που είναι αφιερωμένο σε μία από τις σημαντικότερες μάχες της ιστορίας, τη ναυμαχία του Ακτίου, το 31 π.Χ. και η Μεσόγειος των Ρωμαίων θα μείνει γνωστή στην ιστορία ως  mare nostrum. Η Μεσόγειος, χαρακτηρίζεται ως σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών στις όχθες της οποίας συναντήθηκαν  οι «ανατολικοί» και «δυτικοί» πολιτισμοί.

Τι είναι η Μεσόγειος; Είναι χίλια πράγματα μαζί….

Fernard Braudel

Φωτογραφίες:

Ημερομηνία:

10/04/2019 - 18/05/2019

Τόπος:

  • Πρέβεζα, Πρέβεζας
  • Νικόπολη, Πρέβεζας

Ετικέτες:

Έτος:

2019
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις