Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


ΕΕΠΚ 2018 : Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ «Βυζαντινά Μνημεία και Παγκόσμια Κληρονομιά IV: Χάρτα για την Προστασία των Μνημείων Βυζαντινής Κληρονομιάς» Θεσσαλονίκη, 30/11 – 2/12

Είκοσι τρεις χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου, τρεις ημέρες διαβούλευσης στη Θεσσαλονίκη, μια Χάρτα για την προστασία των μνημείων της βυζαντινής κληρονομιάς.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΕΚΒΜΜ), από την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου ως την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, διοργανώνει μια Διεθνή Συνδιάσκεψη με συμμετέχοντες τους επίσημους εκπροσώπους υπουργείων και φορέων που είναι αρμόδιοι για την προστασία και τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς σε 23 χώρες, όπου στα εδάφη τους υπάρχουν βυζαντινά μνημεία. Στόχος της Συνδιάσκεψης είναι οι εκπρόσωποι των χωρών να συναποφασίσουν πάνω σ' ένα κείμενο κοινής αποδοχής για τους τρόπους με τους οποίους τα μνημεία βυζαντινής κληρονομιάς θα πρέπει να προστατεύονται, να αναστηλώνονται και να διηγούνται τη μακραίωνη ιστορία τους στους πολίτες των χωρών όπου ανήκουν και στους επισκέπτες τους.

Αυτό το κορυφαίο γεγονός πολιτιστικής διπλωματίας αποτελεί κορυφαία και εμβληματική δράση του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2018.

Στην Ροτόντα, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, η έγκριση της ΧΑΡΤΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ θα αποτελέσει και την επίσημη τελετή λήξης για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 στην Ελλάδα.

- Η ανάδειξη της βυζαντινής κληρονομιάς ως συστατικού στοιχείου της ευρωπαϊκής ταυτότητας
- Η πρωτοβουλία της Ελλάδας να εγείρει το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα υλικά της κατάλοιπα στις τρεις ηπείρους που άπλωνε την κυριαρχία του το Βυζάντιο αλλά και να δηλώσει ενεργά παρούσα συντρέχοντας στην υπόθεση της προστασίας τους, είναι οι δύο κεντρικοί άξονες αυτής της πρωτοβουλίας που σχεδίασε και υλοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.​

Φωτογραφίες:

Ημερομηνία:

30/11/2018 - 02/12/2018

Τόπος:

  • Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης

Σχετικά Αρχεία:

Εκδηλώσεις:

Έτος:

2018
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις