Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


ΕΕΠΚ 2018 «Horizon 2020» Διάσκεψη για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Βασιλικό Μουσείο Τεχνών και Ιστορίας, στις Βρυξέλλες, στις 20 Μαρτίου 2018

Η υψηλού επιπέδου διάσκεψη, η οποία διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε στενή συνεργασία με τις Γενικές Διευθύνσεις για την Εκπαίδευση και για τον Πολιτισμό, για τα Δίκτυα Επικοινωνιών, Περιεχομένου και Τεχνολογίας, θα παρουσιάσει το διάλογο μεταξύ της σύγχρονης ευρωπαϊκής κοινωνίας και των πλέον ελπιδοφόρων καινοτομιών στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς που υποστήριξαν οι ευρωπαϊκές πολιτικές και πόροι. Οι συνεδρίες της διάσκεψης θα προβάλλουν πολιτικές και κοινωνικές, τεχνολογικές και μεθοδολογικές καινοτομίες, καθώς και νέες ελπιδοφόρες συνεργασίες για την πολιτιστική κληρονομιά. Οι ομιλητές της διάσκεψης, κορυφαίοι ευρωπαίοι πολιτικοί, επιμελητές μουσείων και επιστήμονες θα συζητήσουν για τις εξελίξεις στον τομέα της πολιτικής για την ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά, τις επιτυχημένες περιπτώσεις, αλλά  και  για τις μελλοντικές προκλήσεις. Στους ομιλητές συμπεριλαμβάνεται η Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Αντωνία Μοροπούλου, η οποία θα μιλήσ​ει για ψηφιακές λύσεις και καινοτομίες για την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου στην Ιερουσαλήμ. Ο τίτλος της ομιλίας της κ. Μοροπούλου είναι: «Digital solutions and multi layer data innovations in the rehabilitation of the Holy Aedicule of the Holy Sepulchre in Jerusalem» και εντάσσεται στην 1η Συνεδρία της Διάσκεψης με τίτλο: «Cultural Heritage beyond Borders».


 

Η διάσκεψη​ αποτελεί μέρος του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς και θα εισάγει τη δημόσια συζήτηση σχετικά με τους στόχους της ευρωπαϊκής έρευνας και της καινοτομίας για την πολιτιστική κληρονομιά μετά το 2020. Το όμορφο Βασιλικό Μουσείο Τεχνών και Ιστορίας των Βρυξελλών παρέχει τον καταλληλότερο χώρο για συζητήσεις σχετικά με την ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά και την καινοτομία. 


 

Ιστότοπος και πληροφορίες για εγγραφή:

http://www.digitalmeetsculture.net/article/innovation-and-cultural-heritage/

 https://ec.europa.eu/info/events/innovation-and-cultural-heritage-2018-mar-20_en

Επισημαίνεται ότι θα υπάρχει η δυνατότητα live streaming της διάσκεψης 

Φωτογραφίες:

Ημερομηνία:

20/03/2018 - 20/03/2018

Τόπος:

  • Βρυξέλλες

Σχετικά Αρχεία:

Εκδηλώσεις:

Έτος:

2018
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις