Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2017 - «Φυσικό τοπίο, λατρείες και αρχαίες πόλεις: από το Μέσο της Λέσβου στην ακρόπολη της αρχαίας Ερεσού»

​Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», διοργανώνει μαζί με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, εκδήλωση με τίτλο «Φυσικό τοπίο, λατρείες και αρχαίες πόλεις: από το Μέσο της Λέσβου στην ακρόπολη της αρχαίας Ερεσού».

Πρόκειται για περιηγητική διαδρομή, αρχαιογνωστικού περιεχομένου, που καλύπτει περιοχές της κεντρικής και δυτικής Λέσβου, με επισκέψεις στον Αρχαιολογικό Χώρο του Μέσου, την Ιερά Μονή Πυθαρίου, την Αρχαιολογική Συλλογή Ερεσού και την Ακρόπολη Ερεσού.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 8:30 π.μ. από το άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης. Η μεταφορά των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί με τουριστικό λεωφορείο, το αντίτιμο για το οποίο θα καταβληθεί από τους συμμετέχοντες, ή με ιδιωτικά αυτοκίνητα.

 

Υπεύθυνοι εκδήλωσης: Παύλος Τριανταφυλλίδης (Προϊστάμενος Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου), Νικόλαος Ζούρος (Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου), Κοκώνα Ρούγγου (Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής Έρευνας και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου), Ιωάννης Κουρτζέλλης, Θάλεια Κυριακοπούλου, Μαρία Παπαγεωργίου, Μαρία Παππά, Παναγιώτης Πόλης (αρχαιολόγοι), Ηλίας Βαλιάκος, Ντίνα Μπεντάνα (γεωλόγοι)

Ημερομηνία:

28/05/2017 - 29/05/2017

Τόπος:

  • Μυτιλήνη, Λέσβου

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Έτος:

2017
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις