Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Αποχαιρετιστήριος περίπατοςστην έκθεση «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια… Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος- 19ος αιώνας»

​​​Την Τρίτη 19 Ιουλίου στις 11 π.μ. οι αρχαιολόγοι και οι επιμελητές της έκθεσης θα προσφέρουν έναν τελευταίο περίπατο στην περιοδική έκθεση «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια… Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος- 19ος αιώνας». Αναρίθμητες πτυχές της ιστορίας της Αθήνας, όπως καταγράφηκαν στις εντυπώσεις των Ευρωπαίων περιηγητών και συμπληρώθηκαν από τις πρώτες ανασκαφές του ελληνικού κράτους, θα ζωντανέψουν τη γνώση μας για τα μνημεία της πόλης.

Η έκθεση που διοργανώθηκε με τη συνεργασία της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων θα κλείσει την επιτυχημένη πορεία της την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την νέα, επετειακή έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, με τίτλο «Οδύσσειες».

Μια μικρή ταινία παρουσίασης της έκθεσης είναι προσβάσιμη διαδικτυακά (http://www.namuseum.gr/wellcome-gr.html),σε σκηνοθεσία Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα. Την έκθεση συνοδεύει επιστημονικός κατάλογος στα ελληνικά και αγγλικά, διαθέσιμος στο πωλητήριο του μουσείου.

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση στις Πληροφορίες του Μουσείου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ημερομηνία:

19/07/2016 - 20/07/2016

Τόπος:

  • Αθήνα, Αττικής

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Θέμα:

Αρχαιότητες, Μουσεία

Έτος:

2016
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις