Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Το παραμύθι της Κυριακής στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - «Ο Ηρακλής και οι 12 άθλοι»
Το πρόγραμμα προσφέρει δημιουργική κάλυψη μέρους του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με στόχο να τα προσελκύσει αβίαστα και να τα μυήσει, ώστε αυτός ο τομέας που λέγεται Επίσκεψη στα Μουσεία να γίνει μέρος δημιουργικό του ελεύθερου χρόνου τους και στο μέλλον, στην ενηλικίωση. Η πρωτοβουλία εδώ πέφτει στην οικογένεια στην οποία προφέρεται μια πρωινή βόλτα/ έξοδος /διέξοδος και συνάμα διασκέδαση και αβίαστη εκπαιδευτική γνώση για τα μικρά παιδιά τους (5 έως 12 ετών) τις Κυριακές. Έτσι, μία ή δύο Κυριακές κάθε μήνα παρουσιάζεται μέσα στο Μουσείο ένα παραμύθι. Μια ιστορία διαφορετική κάθε φορά που αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο αρχαίο έργο.
Στις 21 Μαϊου 2006, ο Κενταυρούλης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου σας καλεί να παρακολουθήσετε το Παραμύθι με τίτλο «Ο Ηρακλής και οι 12 άθλοι», που παρουσιάζει η ομάδα «Παραμυθοσέντουκο». Αφηγείται η Νίκη Κάπαρη που με τις ιστορίες που θα βγάλει από το παραμυθοσέντουκό της, θα σας ταξιδέψει στις απαρχές του κόσμου. Τα παραμυθένια της λόγια θα συνοδεύουν με τη μουσική και τους ήχους τους ο Γιάννης Ψειμάδας και η Εύη Μάζη.
Ακολουθεί από αρχαιολόγο του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων οπτική πληροφόρηση με προβολή διαφανειών (Powerpoint) σχετκών με το θέμα της αφήγησης, χρήση αντιγράφων ή και δράση των παιδιών.
Γίνονται δύο παραστάσεις 11:00-12:00 και 12:15-13:15.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν.

Φωτογραφίες:

Ημερομηνία:

01/10/2004 -

Τόπος:

  • Αθήνα, Αττικής

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

​Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Από Οκτώβριο κάθε έτους έως Μάιο κάθε έτους, Κυριακή 11:00- 12:00
Χώρος λειτουργίας: Αίθουσα 34 του Ε.Α.Μ 
Ηλικίες: 5 έως 12 ετών

Εκπαιδευτικά Προγράμματα:

Έτος:

2004
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις