Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Το μάτι ακούει
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο και παίρνουν μέρος κωφοί μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από τη χώρα μας καθώς και επισκέπτες από το εξωτερικό. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1998 στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού.
Οι μαθητές καλούνται να επιλέξουν μία αίθουσα του Μουσείου. Για τους μαθητές του δημοτικού γίνεται διάλογος με ερωτήσεις και απαντήσεις, ενώ η χρήση των εκθεμάτων προσεγγίζεται με τη βοήθεια πλαστικοποιημένων καρτών και εικόνων. Μετά την ξενάγηση οι μαθητές διασκεδάζουν ζωγραφίζοντας τα αντικείμενα που τους έκαναν εντύπωση στην έκθεση ή συμμετέχουν σε διαγωνισμό παζλ με θέματα τις αρχαίες τοιχογραφίες.
Για τους μαθητές του γυμνασίου γίνεται εκπαιδευτική διάλεξη στο αμφιθέατρο του Μουσείου με προβολή διαφανειών, ώστε οι μαθητές να κατανοήσουν το έργο του αρχαιολόγου. Κατόπιν τα παιδιά οδηγούνται στον εκθεσιακό χώρο, όπου συμμετέχουν ενεργά στην ξενάγηση με ερωτήσεις. Στη συνέχεια ακολουθούν δραστηριότητες εμπέδωσης όπως ζωγραφική πάνω σε βότσαλα, χαλκογραφία, χρονολογική κατάταξη καρτών με αρχαιολογικά θέματα κ.ά.

Φωτογραφίες:

Ημερομηνία:

01/01/1998 - 01/01/2007

Τόπος:

  • Αθήνα, Αττικής

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

Δήμητρα Κοκκέβη-Φωτίου

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

Υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος είναι η αρχαιολόγος κ. Δήμητρα Κοκκέβη-Φωτίου. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μέσω fax 210 8230800 και email protocol@eam.culture.gr ​​​

Έτος:

1998
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις