Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


«Θεσσαλονίκη, η κρυμμένη πόλη»
Η επετειακή έκθεση που διοργάνωσε η ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων με τίτλο: «Θεσσαλονίκη, η κρυμμένη πόλη», στο πλαίσιο της συμμετοχής της στον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, αλλά και του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυσή της, με αρχική διάρκεια 20 Οκτωβρίου – 20 Δεκεμβρίου 2012, παρατείνεται λόγω υψηλής επισκεψιμότητας έως τις 31 Μαρτίου 2013 (Κυριακή).
Η έκθεση φιλοξενείται στον χώρο της κρυπτής στοάς (Cryptoporticus) της Αρχαίας Αγοράς και παρουσιάζει, μέσα από φωτογραφίες και συνοδευτικά επεξηγηματικά κείμενα, τις αρχαιότητες που διατηρούνται στα υπόγεια των σύγχρονων οικοδομών, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, με στόχο να δείξει ότι η αρχαία Θεσσαλονίκη αποτελούσε μια πολυάνθρωπη πόλη που απλωνόταν με πυκνό δίκτυο δρόμων σ’ ολόκληρο το ιστορικό κέντρο που περικλείεται από τα τείχη τα οποία διαχρονικά οριοθετούσαν την πόλη.

Ημερομηνία:

01/10/2012 - 31/03/2013

Τόπος:

  • Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Βιβλιογραφία:

  • , Οδηγός έκθεσης, «Θεσσαλονίκη, η κρυμμένη πόλη. Αρχαιότητες διατηρημένες σε υπόγεια», x.x
  • , Πολύπτυχο έκθεσης, «Θεσσαλονίκη, η κρυμμένη πόλη. Αρχαιότητες διατηρημένες σε υπόγεια» (χάρτης της πόλης όπου σημειώνονται οι θέσεις των υπόγειων αρχαιοτήτων, επεξηγηματικό σημείωμα και ενδεικτικές φωτογραφίες), x.x

Ετικέτες:

Έτος:

2012
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις