Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


  • Τατιάνα Καραπαναγιώτη

    Η Τατιάνα Καραπαναγιώτη είναι παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών, φωτογράφος και εικονογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και ολοκλήρωσε σπουδές Φωτογραφίας στο London Institute στο Λονδίνο. Το 1997 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΑ) στην Εικονογράφηση - με ειδίκευση στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία - στο Royal College of Arts στο Λονδίνο, ενώ το διάστημα 1998-2000 διεύθυνε τον εκδοτικό οίκο «Salvo Productions» στο Royal College of Arts. Ως καλλιτέχνης, η Τατιάνα Καραπαναγιώτη έχει συμμετάσχει σε σημαντικές εικαστικές εκθέσεις στο Λονδίνο και το Βερολίνο κερδίζοντας αρκετές διεθνείς διακρίσεις. Ως εικονογράφος έχει συνεργαστεί με γνωστούς εκδοτικούς οίκους στο Ηνωμένο Βασίλειο (Penguin Books, Faber & Faber, Granta Books, Hamilton Press) και την Ελλάδα (Ωκεανίδα). 

    ​​Τα έτη 2001-2002, η Τατιάνα Καραπαναγιώτη διεύθυνε το μηνιαίο περιοδικό για της τέχνες, «ΘΕΑΤΗΣ», ενώ από το 2000 μέχρι σήμερα εργάζεται ως παραγωγός ερευνητικών και ενημερωτικών εκπομπών στην ελληνική τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια ανέλαβε τη παραγωγή των εκπομπών «Οι Νέοι Φάκελοι» με τον Αλέξη Παπαχελά (ΣΚΑΙ), «Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα (MEGA), «Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη (MEGA), «Έλλη» με την Έλλη Στάη (MEGA) καθώς και τη παραγωγή του ντοκιμαντέρ «Ένας Μοντέρνος Παυσανίας» (ΕΡΤ DIGITAL,/PRISMA+). Συνεργάστηκε επίσης ως παραγωγός εκπαιδευτικών ντοκιμαντέρ με το Μουσείο της Aκρόπολης, το Κυκλαδικό Μουσείο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων Μεγάρου Μουσικής, το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Πολιτισμού.

    Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 τοποθετήθηκε σε μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Τον Φεβρουάριο του 2012 κατέλαβε βουλευτική έδρα επικρατείας. Το Μάιο του 2012 ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού στην υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον κ. Παναγιώτη Πικραμμένο.​​
 
Ημερολόγιο