Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


«Το ταξίδι της καντάδας, από τα Επτάνησα… στην Αθήνα Ένας μουσικός περίπατος με καντάδες, στα στενά της Πλάκας»

​Το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης» - Κέντρο Εθνομουσικολογίας σε συνεργασία με το This is Athens - City Festival του Δήμου Αθηναίων συμμετέχει στην επετειακή, επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2024» με ένα μουσικό περίπατο στους δρόμους της Πλάκας, αφιερωμένο στην Αθηναϊκή Καντάδα.

 Πρόκειται για μια «πράσινη» μουσική διαδρομή στο χρόνο και τη γειτονιά του Μουσείου, την Πλάκα, αφιερωμένη σε ένα μουσικό είδος που αγαπήθηκε ιδιαίτερα στην πόλη, στα τέλη του 19ου και τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αι, και ταυτίστηκε με την ιστορία της και την ταυτότητα των ανθρώπων της. Μια διαδρομή που αγγίζει το σήμερα, καθώς πολλά στοιχεία της καντάδας πέρασαν στο μετέπειτα αθηναϊκό αστικό τραγούδι και τους νεώτερους Έλληνες συνθέτες, διαμορφώνοντας τα ακούσματά μας.

Οι τροβαδούροι αδελφοί Σπύρος και Μάκης Καραβιώτης  με την ομάδα τους, με αφετηρία το Μουσείο, θα οδηγήσουν τα βήματά μας στα σοκάκια της Πλάκας, τραγουδώντας αγαπημένες καντάδες: Απόψε την κιθάρα μου, Παλιά Αθήνα, Η Ξανθούλα, Εις τον αφρό της θάλασσας, Η ανθισμένη αμυγδαλιά κ.ά.

Σας προσκαλούμε να τραγουδήσετε μαζί μας!

Για να περπατήσουμε τραγουδώντας με μεγαλύτερη επίγνωση, στις 19:45 θα προηγηθεί σύντομη ομιλία σχετικά με το μουσικό είδος της καντάδας και τη σχέση του με τις γειτονιές της πόλης, από τον μουσικολόγο-ερευνητή κ. Σπύρο Καραβιώτη, στον κήπο του Μουσείου.  

Σημείο Συνάντησης: Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων "Φοίβος Ανωγειανάκης" -Κέντρο Εθνομουσικολογίας, Διογένους 1-3-Πλάκα

 Ημερομηνία εκδήλωσης:  23.05.2024

 Ώρα έναρξης ομιλίας:  19.45

Ώρα έναρξης της μουσικής δράσης: 20:30

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής για τους συμμετέχοντες στην ομιλία στο τηλέφωνο του Μουσείου  210 325 4129 από τις 13 Μαΐου και μετά (Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 -14:00)

Ημερομηνία:

23/05/2024 - 23/05/2024

Τόπος:

  • Αθήνα, Αττικής

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Θέμα:

Μουσεία, Μουσική, Νεώτερος Πολιτισμός, Πολιτισμός και δημιουργία

Ετικέτες:

Έτος:

2024
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις