Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς-Προβολή ντοκιμαντέρ «Ανέστης Δελιάς, η Γάτα του Ρεμπέτικου».

Το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος  Ανωγειανάκης» - Κέντρο Εθνομουσικολογίας  συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που για το 2022 έχει θέμα «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά – Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές» με την προβολή του ντοκιμαντέρ του Σπύρου Μανωλάτου:

                  «Ανέστης Δελιάς, η Γάτα του Ρεμπέτικου»

την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 στις 20.00 στην αυλή του Μουσείου.

​Ο Ανέστης Δελιάς ήταν μέλος της «Τετράς η ξακουστή του Πειραιώς», που ήταν το πρώτο μουσικό σχήμα με βασικό όργανο το μπουζούκι. Παρότι πέθανε πολύ νέος, έδωσε το δικό του στίγμα στο λαϊκό τραγούδι, σε βαθμό που χαρακτήρισε την εξέλιξη της τεχνικής του μπουζουκιού. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την πορεία της ζωής του από τη Σμύρνη, στον Πειραιά και στις παράγκες της Δραπετσώνας μετά  την Μικρασιατική καταστροφή του '22. Επιστήμονες, μέλη της οικογένειας, μουσικοί και συλλέκτες μας μεταφέρουν στα χρόνια που έζησε προσπαθώντας να μας δώσουν μία συνολική εικόνα για τον ίδιο, αλλά και το πλαίσιο της εποχής που γεννήθηκε το ρεμπέτικο.

Η προβολή θα συνοδευτεί από παρουσίαση και συζήτηση για το θέμα της ταινίας με τους συντελεστές της και το κοινό.

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι την προηγουμένη κάθε εκδήλωσης, στο τηλ. 210 3254129 (Δευ-Παρ, 10:00-14:00).

Ημερομηνία:

23/09/2022 - 23/09/2022

Ώρα Έναρξης:

20:00

Τόπος:

  • Αθήνα, Αττικής

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Σχετικά Αρχεία:

Θέμα:

Κινηματογράφος, Μουσεία, Μουσική, Νεώτερος Πολιτισμός, Πολιτισμός και δημιουργία

Ετικέτες:

Εκδηλώσεις:

Έτος:

2022
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις