Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


ΕΣΠΑ 2014-2020 – υποέργο «Συντήρηση των τοιχογραφιών, του τέμπλου, των φορητών εικόνων και των ανοιγμάτων του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Μητρόπολης Καρδίτσας», Περιφέρειας Θεσσαλίας της Πράξης «Συντήρηση και ανάδειξη του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στη Μητρόπολη Καρδίτσ

1.png


Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού της Μητρόπολης και κτίστηκε το 1832, όπως αναγράφεται στο ανάγλυφο περίθυρο της νότιας εισόδου. Ο ναός είναι κτισμένος σε χώρο αρχαίου ιερού.

Η εκκλησία είναι  εγκαταλελειμμένη από τη δεκαετία του '70, όταν κτίστηκε δίπλα ο καινούριος ναός του Αγίου Γεωργίου. Παρουσιάζει πολλά προβλήματα όπως ρηγματώσεις των τoίχων και αποκολλήσεις μικρών και μεγάλων επιφανειών των επιχρισμάτων.

Οι εργασίες συντήρησης αφορούν σε επεμβάσεις καθαρισμού, στερέωσης, αισθητικής αποκατάστασης και προστασίας των τοιχογραφιών, του τέμπλου, των φορητών εικόνων και των ανοιγμάτων του Ιερού Ναού.

Ο στόχος του υποέργου είναι η αποκατάσταση του διακόσμου του καθολικού της Μονής, ενώ το αποτέλεσμα θα είναι οι εργασίες του να συμβάλουν στην πλήρη αποκατάσταση του μνημείου και θα ενισχύσουν την επισκεψιμότητά του, καθιστώντας το αφενός ασφαλή και αφετέρου αναγνωρίσιμο και ελκυστικότερο σε ένα ευρύτερο κοινό με αποτέλεσμα την ανάδειξή του σε σημαντικό πολιτιστικό αξιοθέατο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για το υποέργο ανέρχεται στο ποσό των 400.000,00€ με 100% χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και συγκεκριμένα έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας 2014-2020». Οι εργασίες συντήρησης αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 31-12-2023.


Ημερομηνία:

20/04/2021 - 31/12/2023

Τόπος:

  • Μητρόπολη, Καρδίτσης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Εταίροι:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

Μαρία Μερτζάνη, Προϊσταμένη της ΔΣΑΝΜ

Παναγιώτης Κωσταλούπης, Προϊστάμενος του Τμήματος Εκτέλεσης Έργων Συντήρησης της ΔΣΑΝΜ

Χαρά Σακελλάρη, Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης-υπεύθυνη έργου

Ιωάννα Παπαϊωάννου, Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης-υπεύθυνη έργου


Μαρία Τσούπρου, Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης-υπεύθυνη έργου

Θέμα:

Ευρωπαϊκή Ένωση

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

Αρμόδια Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων, τηλ. 2103215548, email: dsa@culture.gr

Έτος:

2021

Είδος Προγράμματος:

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα
Δείτε ακόμη
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις