Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Θεατρική παράσταση "Φαέθων" (Οβίδιος - Ευριπίδης) στον αρχαιολογικό χώρο της Λατούς

To Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης θα παρουσιάσει στοναρχαιολογικό χώρο της Λατούς στις 11 Αυγούστου τη νέα του θεατρική παράστασηπου αφορά στο γνωστό μύθο του Φαέθοντα, όπως καταγράφεται στις «Μεταμορφώσεις»του Οβίδιου (μετάφραση Θεόδωρος Παπαγγελής) και στα σωζόμενα αποσπάσματα της τραγωδίαςτου Ευριπίδη (μετάφραση Γιώργος Σαμπατακάκης).

Τρεις ερμηνευτές αποδίδουν την περιπέτεια του νεαρούΦαέθοντα, νόθου γιού του Ήλιου και της Κλυμένης, που αναζήτησε τον πατέρα του,οδήγησε το ηλιακό του άρμα και μετά από μία ξέφρενη πορεία στον ουρανόκαταποντίστηκε, πυρπολώντας τα δάση, στερεύοντας ποτάμια και πηγές καιπροκαλώντας έτσι μία άνευ προηγουμένου οικουμενική καταστροφή. Την αφήγηση –άλλοτε διαλογική, άλλοτε χορική – θα συνοδεύει ζωντανά με τους ήχους κρουστών, έναςδεξιοτέχνης στο είδος μουσικός.

Δραματουργική επεξεργασία – σκηνοθεσία: Έφη Θεοδώρου

Ερμηνεύουν: Μαρία Σκουλά, Μάξιμος Μουμούρης, ΛάμπροςΚωνσταντέας

Μουσική: Σόλης Μπαρκή

Κοστούμια: Άγγελος Μέντης

Φωτογραφίες / Βίντεο: Γκέλυ Καλαμπάκα. ​

Ημερομηνία:

11/08/2020 - 11/08/2020

Ώρα Έναρξης:

19:30

Τόπος:

  • Λατώ, Λασιθίου

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

​Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου.

Η διάθεση των δελτίων (έως 2 ανά άτομο) θα γίνεται από τα γραφεία του ΠΑΟΔΑΝ, αυστηρά με σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεώς τους, κατά τις παρακάτω ημέρες και ώρες: Πέμπτη 6/8, Παρασκευή 7/8 και Δευτέρα 10/8, 10:00 - 14:00. 

Έτος:

2020
Δείτε ακόμη
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις