Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Εγκαίνια της εικαστικής περιοδικής έκθεσης των φοιτητών του Εργαστηρίου Γλυπτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ με τίτλο «Αχαρτογράφητοι τόποι»

​Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης των φοιτητών του Εργαστηρίου Γλυπτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ με τίτλο «Αχαρτογράφητοι τόποι», την Πέμπτη 30 Ιουλίου και ώρα 20:00.

Υποδεχόμαστε στο ΑΜΘ το Εργαστήριο Γλυπτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ σε μια δημιουργική συνέργεια που εξερευνά τον κόσμο της αρχαιότητας με μια σύγχρονη προσέγγιση. Τριανταεπτά εικαστικές ματιές στα αρχαία αντικείμενα που εκτίθενται στην περιοδική έκθεση «Από τον Νότο στον Βορρά: αποικίες των Κυκλάδων στο βόρειο Αιγαίο» δημιουργούν μια σύγχρονη αφήγηση που αγγίζει ένα ευρύ πεδίο θεματικών με επίκεντρο τη μνήμη, όπως αυτή βιώνεται ατομικά και κοινωνικά. Αφετηρία του εικαστικού ταξιδιού των φοιτητριών και φοιτητών αποτέλεσε η ερμηνεία της Αποικίας με την ευρύτερη έννοια του όρου, όπως παρουσιάστηκε μέσα από τα εκθέματα της περιοδικής έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων  Γ΄ του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει από τις 30 Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Ημερομηνία:

30/07/2020 - 30/07/2020

Ώρα Έναρξης:

20:00

Τόπος:

  • Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Θέμα:

Εικαστικές Τέχνες, Νεώτερος Πολιτισμός

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

​Αίθουσα περιοδικών εκθέσεων Γ΄ του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης​

Έτος:

2020
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις