Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Το Χαμένο Κείμενο Βίντεο-Περιήγηση (video walk) της Εικαστικού Νίνας Παππά στο Επιγραφικό Μουσείο.

​Η διαδραστική βίντεο-περιήγηση (video walk) της εικαστικού Νίνας Παππά με τίτλο «Το Χαμένο Κείμενο», εξακολουθεί να προσφέρεται στο Επιγραφικό Μουσείο.

 Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, από τις 11.30 έως τις 14.30, η εικαστικός Νίνα Παππά θα παρευρίσκεται στο Επιγραφικό Μουσείο για να συζητήσει και να περιηγηθεί με τους επισκέπτες.

Στην βίντεο-περιήγηση, το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου περιγράφει την καθημερινότητά του και μας ξεναγεί σε αίθουσες για το κοινό. Οι ερευνητές μας ξεναγούν στους προσωπικούς τους χώρους, ακούμε τις ιστορίες τους, παρατηρούμε τα αντικείμενα, τους φακέλους, τα βιβλία τους, ανοίγουμε τα σημειωματάριά τους με τις αντιγραφές των χαραγμένων λέξεων, τις σβησμένες συλλαβές, τις ρωγμές που μοιάζουν γράμματα και τις ιδιόχειρες σημειώσεις τους για τις πιθανές ερμηνείες μίας αλλοιωμένης λέξης. Στις φθαρμένες πέτρες, η αποκρυπτογράφηση των σβησμένων κειμένων, συχνά μετατρέπεται σε μία εκστατική διαδικασία που απαιτεί κατάλληλες προσωπικότητες για να ολοκληρωθεί.

Με το video walk, ο επισκέπτης θα γνωρίσει τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από τα εκθέματα, θα κατανοήσει τους λόγους για τους οποίους εκείνοι αφοσιώνονται στα χαραγμένα κείμενα και θα ξανακοιτάξει τους πέτρινους όγκους με την ανοίκεια γλώσσα, αναγνωρίζοντας την ιστορία τους.

Το έργο έχει ως αφετηρία την πρακτική των site-specific εικαστικών παρεμβάσεων, την παράδοση του ντοκιμαντέρ και την αισθητηριακή δυναμική των τεχνικών της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality). Είναι η πρώτη φορά που ένα ανάλογο έργο πραγματοποιείται σε ελληνικό μουσείο.​


Ημερομηνία:

15/02/2020 - 15/02/2020

Τόπος:

  • Αθήνα, Αττικής

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Σχετικά Αρχεία:

Θέμα:

Εικαστικές Τέχνες, Αρχαιότητες, Μουσεία

Ετικέτες:

Έτος:

2020
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις