Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Τετάρτες στο Μουσείο - Αρχαιολογικές Διαλέξεις στο ΑΜΘ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, συνεχίζει τον κύκλο των επιστημονικών διαλέξεων, υπό τον γενικό τίτλο «Τετάρτες στο Μουσείο – Αρχαιολογικές Διαλέξεις».

Η συγκεκριμένη δράση αποσκοπεί στη γνωριμία του κοινού της Θεσσαλονίκης με σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, νέες ανασκαφικές και διεπιστημονικές έρευνες και τα πορίσματά τους.

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Διάλεξη της Βασιλικής Μισαηλίδου, δρ αρχαιολόγου, επίτιμης εφόρου αρχαιοτήτων, με τίτλο "Ο προκασσάνδρειος οικισμός της Πυλαίας. Μια απρόσμενη ανακάλυψη με αφορμή το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης".

Περίληψη

Ένας από τους προκασσάνδρειους οικισμούς της Θεσσαλονίκης που έλαβαν μέρος στον συνοικισμό της πόλης του Κασσάνδρου είναι το πόλισμα της Πυλαίας που αποκαλύφθηκε κατά τις εργασίες κατασκευής του Αμαξοστάσιου του Μετρό. Οι ανασκαφικές εργασίες έφεραν στο φως στο μεγαλύτερο ποσοστό τον οικιστικό τομέα του πολίσματος με αποκάλυψη οικιών που σώζονται όμως σε αποσπασματική κατάσταση.​


Ημερομηνία:

12/02/2020 - 12/02/2020

Ώρα Έναρξης:

19:00

Τόπος:

  • Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

ΗΜΕΡΟΜΗΝIA: 12 Φεβ 2020

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 19:00

ΧΩΡΟΣ: Αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ​

Έτος:

2020
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις