Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Λέσχη Ανάγνωσης στο ΑΜΘ με θέμα το βιβλίο του Ισίδωρου Ζουργού «Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο»

Το ΑΜΘ πιστό στην παράδοση ενός Μουσείου ανοιχτού στο κοινό και στις καινοτόμες δράσεις που αγκαλιάζουν όλο το φάσμα του αρχαίου και σύγχρονου πολιτισμού εγκαινιάζει έναν νέο θεσμό, τη ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ.

Η Λέσχη προγραμματίζει τις συναντήσεις της, την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα μεταξύ 18.00-20.00. Μια ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τον κόσμο του βιβλίου και τους συγγραφείς.

Με επίκεντρο το βιβλίο του Ισίδωρου Ζουργού «Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο», το θέμα που θα απασχολήσει τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης του ΑΜΘ στη συνάντηση της Παρασκευής 31 Ιανουαρίου 2020 είναι οι διώξεις των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.

Εκτός από το βιβλίο του Ζουργού, θα συζητηθούν τα βιβλία της Φραγκίσκης Αμπατζοπούλου «Το Ολοκαύτωμα στις μαρτυρίες των Ελλήνων Εβραίων» και «Η λογοτεχνία ως μαρτυρία – Έλληνες πεζογράφοι για τη γενοκτονία των Εβραίων», όπως και το βιβλίο του Μαρκ Μαζάουερ «Θεσσαλονίκη, πόλη των φαντασμάτων».

Τη δράση συντονίζει ο λογοτέχνης και υπάλληλος του τμήματος εκθέσεων, επικοινωνίας και εκπαίδευσης του μουσείου Κώστας Αρκουδέας.​

Είσοδος ελεύθερη

Ημερομηνία:

31/01/2020 - 31/01/2020

Ώρα Έναρξης:

18:00

Τόπος:

  • Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Ηλεκτρονική Διεύθυνση:

Θέμα:

Γράμματα Βιβλίο

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

​​Τίτλος εκδήλωσης: Λέσχη Ανάγνωσης στο ΑΜΘ με θέμα το βιβλίο του Ισίδωρου Ζουργού «Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο»

Ημερ/νία: 31 Ιανουαρίου 2020

Ώρα: 18:00

Χώρος: Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων Γ’​

Είσοδος ελεύθερη

Έτος:

2020
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις