Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Αρμάος, Πορταλάκη. Πορεία για Δύο. Αφαίρεση-Γεωμετρία-Τέχνη»

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00, στην αίθουσα Ι. Βοκοτοπούλου,
την περιοδική εικαστική έκθεση «ΑΡΜΑΟΣ, ΠΟΡΤΑΛΑΚΗ. Πορεία για Δύο. Γεωμετρία-Αφαίρεση-Τέχνη» υπό την επιμέλεια του Δρ. Ελευθέριου Οικονόμου.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης υποδέχεται τους συνταξιδιώτες στη ζωή και την τέχνη, Μάρκο Αρμάο και Σοφία Πορταλάκη. Στην «Πορεία για Δύο», μια φράση χωρίς ρήμα αλλά με άρρητα και υπονοούμενα, ο Μάρκος Αρμάος και η Σοφία Πορταλάκη συνυπάρχουν και δημιουργούν «ο καθείς με τα όπλα του»,​​ «ο καθένας το ταξίδι του».
Τα γλυπτά του Αρμάου και τα ζωγραφικά έργα της Πορταλάκη, με τις απέριττες χυτές φόρμες τα μεν που άλλοτε τείνουν προς το φως και άλλοτε κλείνονται στον πυρήνα τους, με τις γεωμετρικές αλλά ρέουσες γραμμές που διανοίγονται και συμπλέκονται τα δε, συνιστούν σπουδές στην Αφαίρεση. Χωρίς στολίδια, χωρίς προσποίηση, χωρίς μεγαλορρημοσύνη. Η Aφαίρεση είναι η κατάκτηση της πληρότητας, μία επίμονη σπουδή στον πληθυντικό της αλήθειας.

​Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Μαρτίου 2020.​

Ημερομηνία:

10/01/2020 - 10/01/2020

Ώρα Έναρξης:

19:00

Τόπος:

  • Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Ηλεκτρονική Διεύθυνση:

Θέμα:

Εικαστικές Τέχνες

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

​Τίτλος εκδήλωσης: «Αρμάος, Πορταλάκη. Πορεία για Δύο. Αφαίρεση-Γεωμετρία-Τέχνη»

Ημερ/νία: 10 Ιανουαρίου 2020

Ώρα: 19:00

Χώρος: αίθουσα Ιουλία Βοκοτοπούλου

Είσοδος ελεύθερη​


Έτος:

2020
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις