Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Λέσχη ανάγνωσης στο ΑΜΘ

​Το ΑΜΘ πιστό στην παράδοση ενός Μουσείου ανοιχτού στο κοινό και στις καινοτόμες δράσεις που αγκαλιάζουν όλο το φάσμα του αρχαίου και σύγχρονου πολιτισμού εγκαινιάζει έναν νέο θεσμό, τη ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ.

Η Λέσχη προγραμματίζει τις συναντήσεις της, την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα μεταξύ 18.00-20.00. Μια ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τον κόσμο του βιβλίου και τους συγγραφείς.

Τη δράση συντονίζει ο λογοτέχνης και υπάλληλος του τμήματος εκθέσεων, επικοινωνίας και εκπαίδευσης του μουσείου Κώστας Αρκουδέας.Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Η Λέσχη Ανάγνωσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης ξεκινά τις συναντήσεις της παρουσιάζοντας το βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη "Λεωφορείο. 19 στάσεις".

Για το βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη θα μιλήσει η φιλόλογος και συγγραφέας Θεοδώρα Λειψιστινού. Αποσπάσματα της επιλογής τους θα διαβάσουν μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα του βιβλίου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο συγγραφέας επιβιβάζεται στο λεωφορείο της γραμμής «10» από την αφετηρία Χαριλάου μέχρι τον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Η πόλη, όπως είναι χαραγμένη στη μνήμη του, ξεδιπλώνεται μπρος στα μάτια του. Κάθε στάση σηματοδοτεί μια διαφορετική περίοδο της ζωής του, αναζωπυρώνοντας στιγμές του σχετικά πρόσφατου παρελθόντος της πόλης, ευχάριστες ή δυσάρεστες, γεμάτες ήχους, μυρωδιές και γεύσεις.

Ημερομηνία:

20/12/2019 - 20/12/2019

Ώρα Έναρξης:

18:00

Τόπος:

  • Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

ΗΜΕΡΟΜΗΝIA: 20 Δεκ 2019
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 18:00
ΧΩΡΟΣ: Αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Δηλώστε συμμετοχή στην 1η Λέσχη Ανάγνωσης Ελληνικού Μουσείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση karkoudeas@culture.gr, τηλ.: 2313310251.​

Έτος:

2019
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις