Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Διαγωνισμός καινοτομίας TAP 2 Open Bootcamp στο ΑΜΘ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης φιλοξενεί τον διαγωνισμό καινοτομίας
TAP 2 Open Bootcamp το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

 Ο διαγωνισμός καινοτομίας TAP 2 Open Bootcamp διοργανώνεται από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την υποστήριξη της Crowdpolicy με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών για τη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών στους χώρους πολιτισμού.

Στο TAP 2 Open Bootcamp προσκαλούνται να συμμετάσχουν ομάδες, startups, φοιτητές και μαθητές καθώς και κάθε μεμονωμένος ή σε ομάδα ενδιαφερόμενος από τον χώρο του πολιτισμού, προγραμματιστής κοκ.

Η δράση αποτελεί μέρος της αναπτυξιακής στρατηγικής του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων για τη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών στους χώρους πολιτισμού, την υιοθέτηση νέων διεθνών καλών πρακτικών, την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού στον χώρο του πολιτισμού και τη δημιουργία εμπειρίας και τεχνογνωσίας, μέσα από διαδικασίες ανοιχτής καινοτομίας, για μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση στον χώρο του πολιτισμού με στόχο την ενίσχυση και προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στο TAP 2 OPEN Bootcamp θα αναπτυχθούν εφαρμογές για την εμπειρία του επισκέπτη κατά την επίσκεψή του στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (visitor experience) καθώς και για την ανάλυση δεδομένων και τάσεων σχετικά με τις επισκέψεις (visitor experience behaviour and data analytics).

Στο Bootcamp θα συμμετάσχουν μέντορες από τον χώρο του πολιτισμού και της τεχνολογίας για να συνδράμουν τους διαγωνιζόμενους με τεχνογνωσία για τα πεδία (challenges) αλλά και τις αρχές ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών μέσα από εργαστήρια (workshops) για ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό (design thinking) και ευέλικτη μεθοδολογία ανάπτυξης (agile development).

​Στόχοι της διοργάνωσης είναι:

 • Η ανάπτυξη εφαρμογών για τα challenges visitor experience και visitor experience behaviour and data analytics
 • Η υποστήριξη της πολιτιστικής μικρο-επιχειρηματικότητας και της πολιτιστικής τεχνολογίας
 • Η καθιέρωση ανατρεπτικών τεχνολογιών (Disruptive Technologies) σε πολιτιστικά σημεία ενδιαφέροντος (μουσεία, εκθέσεις, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.)

Ημερομηνία:

07/09/2019 - 08/09/2019

Ώρα Έναρξης:

10:00/09:45

Τόπος:

 • Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

Τόπος: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης​

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

 • 10:00 – 11:00  Registrations – Check in
 • 11:00 – 13:00  Kick Off meeting, Παρουσίαση του οράματος και των στόχων της πρωτοβουλίας TAP 2 Open

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

 • 09:45 – 10:00 Έναρξη Bootcamp – Διαγωνισμού
 • 10:00 – 11:00 Design Thinking Workshop
 • 14:00 – 15:00  Agile Development Workshop
 • 17:00 – 19:00  Παρουσιάσεις Ομάδων – Pitching
 • 19:00 – 20:00  Ανακοίνωση αποτελεσμάτων και απονομή βραβείων – Networking

 

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο TAP 2 OPEN Bootcamp στον σύνδεσμο http://bit.ly/2knTwze  μέχρι και την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019.

Έτος:

2019
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις