Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Διεθνής Ημέρας Μουσείων 2019 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας

​Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2019 με θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης» και του 13ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου, διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, 17.00-21.00, τις ακόλουθες δράσεις:

«Ακούω το σχήμα, βλέπω τον ήχο» : Εκπαιδευτικό πρόγραμμα – εργαστήριο για μαθητές ηλικίας 11-15 ετών. Θα αναπτυχθούν διαδραστικές εγκαταστάσεις με συνδυασμό εικαστικών, ήχου και physical computing με αφετηρία το σημαντικότερο έκθεμα του Μουσείου, το μνημειώδες αέτωμα της Γοργούς από τον αρχαϊκό ναό της Αρτέμιδος. Η δράση θα πραγματοποιηθεί από την Τζελίνα Πάλλα, εικαστικό - εκπαιδευτικό εικαστικών τεχνών - μουσικό, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

«Χρόνος Κρόνος» : Βιντεοπροβολή – 3d Animation του επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου Κωνσταντίνου Τηλιγάδη.

«Με αφορμή το Μουσείο» : Έκθεση σχεδίων φοιτητών του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας με αφορμή γλυπτά έργα του Μουσείου, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του  μαθήματος  «Χώρος και Οπτικοακουστικά Μέσα» με διδάσκοντα τον εικαστικό - εκπαιδευτικό Νίκο Κόκκαλη.​

Ημερομηνία:

18/05/2019 -

Τόπος:

  • Κέρκυρα, Κέρκυρας

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Θέμα:

Εκπαίδευση (γενικά), Μουσεία, Πολιτισμός

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας τηλ. 26610 48310, 26610 48120

Έτος:

2019
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις