Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Έργο Interreg Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020: RyTHM - Ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και διασύνδεση των πολιτιστικών αγαθών μέσω ιστορικών μνημείων

Το έργο RyTHM «Ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και διασύνδεση των πολιτιστικών αγαθών μέσω ιστορικών μνημείων/Fostering Creativity and Connecting Cultural Assets through Monuments» συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg IPA II CBC Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2 – «Προώθηση της Τοπικής Οικονομίας» με συνολικό προϋπολογισμό 651.620,00€. To έργο προβλέπει την ανάδειξη και τη βελτίωση της προσβασιμότητας στον Προμαχώνα Savorgnan και τη θαλάσσια τάφρο/Contrafossa του Παλαιού Φρουρίου στην Κέρκυρα, καθώς και την ολοκληρωμένη διαμόρφωση και λειτουργία του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Φοινικαίων, στη Λιβαδειά Αλβανίας. Στους δύο ανωτέρω διαμορφωμένους χώρους της Κέρκυρας και της Φοινίκης θα υλοποιηθούν κοινές εκθέσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας.

​Εταίροι του έργου είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας (Επικεφαλής Eταίρος), το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας, και ο Δήμος Φοινικαίων Αλβανίας.

Κύριοι στόχοι του έργου RyTHM είναι η προώθηση των πολιτιστικών περιοχών και εκδηλώσεων στις περιοχές παρέμβασης, λαμβά​​νοντας υπόψη τον εξέχοντα ρόλο του πολιτισμού στην τοπική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, καθώς και την ανάγκη να υιοθετηθούν αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των πολιτιστικών μνημείων. Το προτεινόμενο έργο στοχεύει στην προστασία και την προώθηση των πολιτιστικών μνημείων, προβλέποντας τις κάτωθι δράσεις:

  • Διαμόρφωση λειτουργικών χώρων, κατάλληλων να φιλοξενήσουν επισκέπτες και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
  • Προμήθεια ειδικού εξοπλισμού και υλικών που θα εξυπηρετήσουν την οργάνωση εκδηλώσεων στους αναδιαμορφωμένους χώρους.
  • Οργάνωση πρωτοβουλιών με σκοπό την παραγωγή και προώθηση πολιτιστικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων εκθέσεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. 
Στα αναμενόμενα αποτελέσματα του RyTHM περιλαμβάνονται η ανάδειξη και η βελτίωση της προσβασιμότητας στον Προμαχώνα Savorgnan και τη θαλάσσια τάφρο/Contrafossa του Παλαιού Φρουρίου στην Κέρκυρα και η ολοκληρωμένη διαμόρφωση και λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου στον Δήμο Φοινικαίων στην Αλβανία. Η ανάδειξη των χώρων αυτών στην Ελλάδα και την Αλβανία και η επισκεψιμότητα τους πρόκειται να ενισχυθεί με την οργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και την υλοποίηση κοινών εκθέσεων. ​​

Ημερομηνία:

01/07/2017 - 31/12/2019

Τόπος:

  • Κέρκυρα, Κέρκυρας

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Ηλεκτρονική Διεύθυνση:

Θέμα:

Πολιτισμός, Συγχρηματοδοτούμενα έργα

Ετικέτες:

Έτος:

2019

Είδος Προγράμματος:

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις