Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Διεθνής Ημέρα Μουσείων, 18 Μαΐου - Λέσβος, πέντε Μουσεία

ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 18 ΜΑΪΟΥ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 
Με επίσκεψη στα Μουσεία της Λέσβου θα γιορτάσει τη Διεθνή Μέρα Μουσείων, στις 18 Μαΐου, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η Μυρσίνη Ζορμπά θα επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο της Μυτιλήνης, το Μουσείο Στρατή Ελευθεριάδη-Teriade, το Μουσείο Θεόφιλου, το Μουσείο Βρανά και το Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι.
Για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού σημειώνει: «Με τις πολύπλευρες δράσεις τους, τα Μουσεία έχουν μετατραπεί σε χώρους συνάντησης και συμμετοχής ανθρώπων και πολιτισμών, σε κόμβους συνεργασιών και δίκτυα ανταλλαγής ιδεών, με στόχο όλους τους δυνατούς συνδυασμούς ανάμεσα στην κληρονομιά και την καινοτομία, στο παρελθόν και το μέλλον. Ο ρόλος των μουσείων και των πολιτιστικών οργανισμών, ο ρόλος της πολιτικής του πολιτισμού γενικότερα εκτείνεται από τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης, τη σύγχρονης δημιουργία και τέχνη ως την ελεύθερη και διαφορετική έκφραση και διαμόρφωση των αντιλήψεων των πολιτών για τον πολιτισμό και την κουλτούρα της καθημερινής ζωής».
Μουσεία που φιλοξενούν εκθέματα αλλά και το ερευνητικό βλέμμα των επισκεπτών τους που είναι παιδιά, οικογένειες και άνθρωποι όλων των ηλικιών. Μουσεία ως χώροι συνάντησης και ανταλλαγής εμπειριών, που διασφαλίζουν την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και τους τρόπους ανάδειξής της στον πολιτισμό της σημερινής εποχής. «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης» είναι το φετινό σύνθημα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, στις 18 Μαΐου.
«Τα μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού, συνιστούν ένα κέντρο, είτε βρίσκονται στις μεγάλες πόλεις και τα επισκέπτονται χιλιάδες άνθρωποι, είτε βρίσκονται στην περιφέρεια. Αποτελούν, καθένα με τον πλούτο και την ταυτότητά του, ζωντανά κύτταρα πολιτισμού. Είναι ένα δίκτυο που διατηρεί αλλά και εκπέμπει και παράγει πολιτισμό σε κάθε γωνιά της χώρας. Το νομοσχέδιο για την Περιφερειακή Πολιτική Σύγχρονου Πολιτισμού θα προσφέρει τις δυνατότητες που διαθέτει αυτού το δίκτυο πολιτισμού στην ενδυνάμωση της συνεργασίας με τους άλλους πολιτιστικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας και την καλύτερη ανάδειξη του δυναμικού πολιτισμικού κεφαλαίου της χώρας» καταλήγει στη δήλωσή της η κ. Ζορμπά.

Ημερομηνία:

18/05/2019 - 18/05/2019

Ώρα Έναρξης:

09:00-14:00

Τόπος:

  • Λέσβος, Λέσβου

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Σχετικά Αρχεία:

Θέμα:

Πολιτιστική Διαχείριση, Νεώτερος Πολιτισμός, Αρχαιότητες

Εκπαιδευτικά Προγράμματα:

Έτος:

2019
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις