Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Διάλεξη στο ΑΜΘ του Βασίλη Μέλφου, Αναπληρωτή Καθηγητή Γεωλογίας του Α.Π.Θ., με θέμα «Διακοσμητικοί και δομικοί λίθοι στα μνημεία της Θεσσαλονίκης»
Την ​Τετάρτη, 20 Απριλίου και ώρα 20:00, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Μανόλης Ανδρόνικος" του ΑΜΘ διάλεξη του Βασίλη Μέλφου, Αναπληρωτή Καθηγητή Γεωλογίας του Α.Π.Θ., με θέμα «Διακοσμητικοί και δομικοί λίθοι στα μνημεία της Θεσσαλονίκης»​.
Η Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζεται από έναν αρχιτεκτονικό εκλεκτισμό στα δημόσια κτήρια από την ίδρυσή της έως και τα μέσα του 20ου αιώνα. Αυτό αντικατοπτρίζεται στους διακοσμητικούς λίθους με τους οποίους κατασκευάστηκαν πολλά από τα μνημεία της πόλης. Μοναδικά και σπάνια πετρώματα, μεγάλης αξίας, από διαφορετικά λατομεία της Ανατολικής Μεσογείου κατέφθαναν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για να διακοσμήσουν τα κτήρια κυρίως κατά τα Ρωμαϊκά και Βυζαντινά χρόνια, στις περιόδους οικονομικής ευρωστίας. Ο κ. Μέλφος θα επιχειρήσει στο πλαίσιο της διάλεξής του να ανιχνεύσει την άγνωστη αυτή πτυχή της ιστορίας της πόλης και να συνδέσει τον αρχαίο κόσμο με τον δικό μας, εξηγώντας τη γοητεία που ασκούν πάνω μας τα λευκά μάρμαρα και τα διάφορα πολύχρωμα πετρώματα.

Η είσοδος στο μουσείο είναι ελεύθερη για όσους παρακολουθήσουν την εκδήλωση.​

Συνδιοργάνωση: ΑΜΘ & Σωματείο Φίλοι Μνημείων Θεσσαλονίκης

Ημερομηνία:

10/04/2019 - 10/04/2019

Ώρα Έναρξης:

20:00

Τόπος:

  • Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Ηλεκτρονική Διεύθυνση:

Θέμα:

Αρχιτεκτονική, Πολιτισμός

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

Τίτλος εκδήλωσης: Διάλεξη στο ΑΜΘ του Βασίλη Μέλφου, Αναπληρωτή Καθηγητή Γεωλογίας του Α.Π.Θ., με θέμα «Διακοσμητικοί και δομικοί λίθοι στα μνημεία της Θεσσαλονίκης»​

Ημερ/νία: 10 Απριλίου 2019

Ώρα: 20:00

Χώρος:  ΑΜΘ/ Αίθουσα "Μανόλης Ανδρόνικος

Η είσοδος στο μουσείο είναι ελεύθερη για όσους παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Συνδιοργάνωση: ΑΜΘ & Σωματείο Φίλοι Μνημείων Θεσσαλονίκης.

Έτος:

2019
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις