Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Εγκαίνια του αναστηλωμένου Νοτιοανατολικού Πύργου του αρχαίου φρουρίου Αιγοσθένων

Το ​Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής σας προσκαλούν στα εγκαίνια του αναστηλωμένου Νοτιοανατολικού Πύργου του αρχαίου φρουρίου Αιγοσθένων το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, ώρα 12:00.​​

​Το αρχαίο φρούριο των Αιγοσθένων, κτισμένο στο β΄μισό του 4ου αι. π.Χ., αποτελεί ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία φρούρια στον ελλαδικό χώρο. Το πλέον εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του φρουρίου είναι ο Νοτιοανατολικός Πύργος της ακρόπολης που συγκαταλέγεται στα σπουδαιότερα μνημεία της αρχαίας οχυρωματικής τέχνης. Το έργο αναστήλωσης και αποκατάστασης του Πύργου υπήρξε ένα τεράστιο εγχείρημα που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, υλοποιήθηκε με αυτεπιστασία αρχικά από τη Γ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και ολοκληρώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών. Ο Νοτιοανατολικός Πύργος, αναστηλωμένος σήμερα στην πλήρη μορφή του, αποτελεί πολύτιμο τεκμήριο της αρχαίας οχυρωματικής τέχνης. Ο επισκέπτης έχει πλέον τη δυνατότητα πρόσβασης στο εσωτερικό του και ανόδου έως τον τελευταίο του όροφο, από όπου έχει πλήρη εποπτεία του φρουρίου και της ευρύτερης περιοχής. 

Ημερομηνία:

24/11/2018 - 24/11/2018

Ώρα Έναρξης:

12:00

Τόπος:

  • Πόρτο Γερμενό, Αττικής

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Εμπλεκόμενες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

​Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Ευγενία Τσάλκου, Ειρήνη Σβανά τηλ. 210 3213571, 210 3313343​

Σχετικά Αρχεία:

Θέμα:

Αρχαιότητες

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, ώρα 12:00.​

Για τη μετάβαση των ενδιαφερομένων στον χώρο της εκδήλωσης στο αρχαίο φρούριο των Αιγοσθένων (Πόρτο Γερμενό) θα διατεθεί πούλμαν. Σημείο και ώρα συνάντησης: Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας και Διονυσίου Αρεοπαγίτου, πλησίον του σταθμού Μετρό "Ακρόπολη", στις 9:30 π.μ. Για το πούλμαν απαιτείται κράτηση θέσης. Προτείνονται άνετα υποδήματα για την περιήγηση στον χώρο.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Ευγενία Τσάλκου, Ειρήνη Σβανά τηλ. 210 3213571, 210 3313343

Οδηγίες πρόσβασης με Ι.Χ.: Μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου ή μέσω της Αττικής Οδού, έξοδος προς Θήβα-Ελευσίνα. Στη συνέχεια ακαλουθούμε την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών, κατεύθυνση προς Βίλλια-Πόρτο Γερμενό. Ο δρόμος καταλήγει στον δημοτικό χώρο στάθμευσης στην παραλία του Πόρτο Γερμενού. Από εκεί θα υπάρχει λεωφορείο του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας που θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο μέχρι την ακρόπολη. Η απόσταση από την παραλία μέχρι την ακρόπολη, διασχίζοντας με ανοδική πορεία τον αρχαιολογικό χώρο είναι 500μ.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας για τη διάθεση λεωφορείου που θα εκτελεί την εσωτερική διαδρομή από τον δημοτικό χώρο στάθμευσης στον χώρο της εκδήλωσης.

Έτος:

2018
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις