Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Διάλεξη της Δρ. Κατερίνας Καρακάση με θέμα «Οι αρχαϊκές κόρες στο νέο Μουσείο Ακρόπολης Αθηνών και στο Μουσείο Θεσσαλονίκης, μία πρόταση για την ερμηνεία τους»

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης φιλοξενεί την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018, και ώρα 19:00, στην αίθουσα "Μανόλης Ανδρόνικος"​, διάλεξη της δρ. Κατερίνας Καρακάση με θέμα «Οι αρχαϊκές κόρες στο νέο Μουσείο Ακρόπολης Αθηνών και στο Μουσείο Θεσσαλονίκης, μία πρόταση για την ερμηνεία τους». Την εκδήλωση οργανώνει το Σωματείο Καστοριανών Θεσσαλονίκης "ΤΟ ΚΕΛΕΤΡΟΝ".

Οι εξαιρετικής τέχνης σμιλευμένες σε μάρμαρο Κόρες, ήταν από τα μέσα του 7ου αιώνα έως τον πρώιμο αιώνα, ευρέως διαδεδομένες σαν αναθήματα σε διάφορα Ιερά, αλλά και σαν επιτύμβια μνημεία σε όλο τον τότε ελληνικό κόσμο. Πρόκειται για αγάλματα των Κορών, τα πιο θελκτικά πρωτότυπα γλυπτά της αρχαίας ελληνικής τέχνης, των πιο όμορφων δηλαδή κοριτσιών, με τα πολύπτυχα και πολύχρωμα ενδύματα, τα ιδιαίτερα χτενίσματα και τα πλούσια κοσμήματα τους.

Στη διάλεξη θα ασχοληθούμε με τα ερωτήματα γύρω από την ερμηνεία και τον συμβολισμό τους, αν παριστάνουν ιέρειες, θεές ή είναι απλά αγάλματα ή ιστορικά πρόσωπα, όπως επίσης και με τη σχέση των Κορών με τους εντολείς – αναθέτες και το πολιτιστικό και ιστορικό πλαίσιο που προσδιόρισε και διαμόρφωσε την ανάθεσή τους.


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ημερομηνία:

17/10/2018 - 17/10/2018

Ώρα Έναρξης:

19:00

Τόπος:

  • Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

​Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018

ώρα 19:00

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, αίθουσα "Μανόλης Ανδρόνικος"

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Έτος:

2018
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις