Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


53α ΔΗΜΗΤΡΙΑ στο ΑΜΘ

​​Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στον εορτασμό των 53ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ με τις παρακάτω δράσεις:

13/10, ώρα 09.00-17.00 Εικαστικό Workoshop (εργαστήριο) με τίτλο «ΑΝΑΒΛΑΣΤΗΣΗ».

Καλλιτέχνες της εικαστικής ομάδα Eordaiart θα επέμβουν εικαστικά σε γλάστρες ενώ πολλοί από αυτούς θα δημιουργήσουν τις δικές τους γλάστρες , οι οποίες στην συνέχεια θα φυτευτούν με αρωματικά φυτά και θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία του Μουσείου δημιουργώντας συνθετικές πυκνότητες. Η πρωτότυπη αυτή δράση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Μουσείου, με άφθονες γλάστρες να παρουσιάζονται ολοκληρωμένες και άλλες να δημιουργούνται επιτόπου ως ζωγραφική performance.

Περισσότερες πληροφορίες στο event Αναβλάστηση

18/10, ώρα 18.00-22.00 «ΝΥΧΤΑ ΤΕΧΝΗΣ 2018»

Πρόκειται για τον μεγάλο εικαστικό περίπατο της πόλης που διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη κατά την οποία κριτικοί τέχνης, επιμελητές και καλλιτέχνες αναλαμβάνουν ρόλο ξεναγού στο σύγχρονο εικαστικό τοπίο. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για εκθέσεις, εικαστικά projects και εγκαταστάσεις, που φιλοξενούνται σε μουσεία και αίθουσες τέχνης της πόλης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να δηλώσουν συμμετοχή στις οργανωμένες διαδρομές είτε να δημιουργήσουν τη δική τους προσωπική διαδρομή λαμβάνοντας υπόψη τις ώρες ξεναγήσεων του κοινού στα μουσεία, εάν θέλουν να ξεναγηθούν. Η συμμετοχή στις διαδρομές είναι δωρεάν.

Οι επισκέπτες του ΑΜΘ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις υπαίθριες εκθέσεις του μουσείου «Αγρός Οικία Κήπος Τόπος», «Μνήμη και Λίθοι», «Las Incantadas. Οι Μαγεμένες» και να ξεναγηθούν από αρχαιολόγο του μουσείου στην νέα περιοδική έκθεση «Από την Ανασκαφή στην προβολή».

Περισσότερες πληροφορίες στο event Νύχτα Τέχνης 2018
Τηλέφωνο επικοινωνίας: Δημοτική Πινακοθήκη 2310 427555

Ημερομηνία:

13/10/2018 - 18/10/2018

Τόπος:

  • Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Έτος:

2018
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις