Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Θεατρική παράστααση «ΣΙΣΥΦΟΣ ή ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ» στον αύλειο χώρο της Μονής Δαφνίου

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεων για την προβολή στο ευρύ κοινό του αρχαιολογικού χώρου της Μονής Δαφνίου, Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, μετά από την ολοκλήρωση των πολυετών εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του μνημείου, φιλοξενείται στον αύλειο χώρο της Μονής η θεατρική παράσταση «ΣΙΣΥΦΟΣ ή ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ».

Η παράσταση εμπνέεται από τον ελληνικό μύθο του Σίσυφου, ιδωμένου μέσα από το πρίσμα του Σάμουελ Μπέκετ στο μονόπρακτο «Πράξη δίχως λόγια Ι», σε μία ιδιαίτερη ανάγνωση, με τη σφραγίδα της καταξιωμένης σκηνοθέτιδος Ελπίδας Σκούφαλου και με πρωταγωνιστή το χρυσό Ολυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανίδη.

Η παράσταση, μέσω της κίνησης και του αυτοσχεδιασμού, χωρίς λόγια, επιχειρεί να αποδώσει τους συμβολισμούς του μύθου του βασιλιά Σίσυφου, την οικουμενική, αιώνια, ατέρμονη, αγωνιώδη προσπάθεια του ανθρώπου να υπερβεί τα εμπόδια, να υπερβεί τις όποιες ατέλειές του, να αφυπνιστεί και να ξεπεράσει το πεπρωμένο του. Μέσα από μία χωρίς τέλος, επίπονη, ανοδική και εξελικτική πορεία, με βαθιά πίστη στις αστείρευτες δυνατότητες της ανθρώπινης φύσης, ο ήρωας συγκρούεται με την ευρηματικότητα της ζωής και διεκδικεί την ενίοτε χαμένη του αξιοπρέπεια και αυτό που ίσως σημαίνει ελευθερία. 

Η πολιτιστική εκδήλωση διοργανώνεται με την ευγενική χορηγία της «Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου Αιγέας», υπό την αιγίδα του Δήμου Χαϊδαρίου και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και με χορηγό επικοινωνίας το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Ε-learning Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.).

Πρωταγωνιστής:                Ιωάννης Μελισσανίδης

Ιδέα – Σκηνοθεσία:           Ελπίδα Σκούφαλου

Σκηνικά – Κοστούμια:      Θάλεια Ιστικοπούλου

Πλανόδιος μουσικός:        Σπύρος Μελισσανίδης

Συμμετέχει:                       Λήδα Μαντούση

Ομάδα εργασίας "DIAPASON" (Γιώργος Κοσμίδης – Αθανάσιος Μάστορας – Μάριος Μάστορας – Δημήτρης Κεχαγιάς – Ζήσης Τερφόπουλος)​

Αύλειος χώρος Μονής Δαφνίου (Τέρμα Ιεράς Οδού, Χαϊδάρι)​

Ώρα προσέλευσης: 20.00΄

Ώρα έναρξης: 20.30΄

Είσοδος: Ελεύθερη

 


Ημερομηνία:

13/10/2018 - 13/10/2018

Ώρα Έναρξης:

20:30

Τόπος:

  • Δαφνί, Αττικής

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Έτος:

2018
Δείτε ακόμη
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις