Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Εορτασμός Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας

​Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας συμμετέχει στο  φετινό εορτασμό που διοργανώνει η Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,  με την εκδήλωση «Αρχαία Μεσσήνη – Βερόνα – Ταραγόνα: διασυνδέσεις και πολιτιστικές αναζητήσεις. Τρεις πόλεις σε μια κοινή αφήγηση» σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας. Η εκδήλωση εντάσσεται στον  πανευρωπαϊκό εορτασμό για τις «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (ΕΗΠΚ), με ημερομηνίες διεξαγωγής στις 28-30 Σεπτεμβρίου 2018, στον οποίο συμμετέχουν και οι 50 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Πολιτισμού, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Στόχος του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι η βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών σε στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς,  η ευαισθητοποίησή τους σε αυτά τα θέματα, η ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης, του διαπολιτισμικού διαλόγου και η ενθάρρυνση των διασυνοριακών συνεργασιών. Για τη διετία 2017-2018 το θέμα του εορτασμού στην Ελλάδα ονομάζεται «ΠΟΛ(ε)ΙΣ». Πόλεις παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες είναι οι πρωταγωνίστριες του εορτασμού. Με το παρελθόν που κουβαλούν προτείνουν μια διαφορετική αφήγηση της ιστορίας,  της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Θα παρουσιαστούν οι τρισδιάστατες εικονικές αναπαραστάσεις των θεάτρων της αρχαίας Μεσσήνης (Ελλάδα), του Ρωμαϊκού θεάτρου της Βερόνας (Ιταλία) και του αμφιθεάτρου της Ταραγόνας (Ισπανία) που δημιουργήθηκαν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ED MONDO στο πλαίσιο υλοποίησης του  Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Archaeοschool for the Future: a sustainability approach» (2015-2018).

Θα ακολουθήσει θεματική ξενάγηση σε εκθέματα από την αρχαία Μεσσήνη από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, συζήτηση για το θέμα και εκπαιδευτική δράση για τους συμμετέχοντες. 

Ημερομηνία:

28/09/2018 - 30/09/2018

Ώρα Έναρξης:

18:00

Τόπος:

  • Καλαμάτα, Μεσσηνίας

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Σχετικά Αρχεία:

Θέμα:

Μουσεία, Πολιτισμός, Πολιτισμός και Ελεύθερος Χρόνος, Πολιτιστικοί χώροι (γενικά)

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

​Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας την Παρασκευή στις 28 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 6-8 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο  για το κοινό της εκδήλωσης.

Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού 29 & 30/09/2018 η είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας θα είναι ελεύθερη.

Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας : Αγ. Ιωάννου και Μπενάκη, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας

Τηλ. Επικοινωνίας : 27210-63100

Εκδηλώσεις:

Έτος:

2018
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις