Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Εγκαίνια αρχαιολογικής έκθεσης «Δημόσια έργα της αρχαιότητας» και εικαστικής έκθεσης «MONUMENT» της γαλλίδας καλλιτέχνιδος Natacha Mankowski.
Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Επιγραφικό Μουσείο εγκαινιάζει την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, στις 19.00 την αρχαιολογική έκθεση «Δημόσια έργα της αρχαιότητας» και την εικαστική έκθεση ΜΝΗΜΕΙΟ, που πραγματεύονται, από τη δική της σκοπιά η κάθε μία, τα μνημεία της αρχαίας πόλης.
 Στην αρχαιολογική έκθεση, αναδεικνύονται οκτώ σημαντικές επιγραφές του Επιγραφικού Μουσείου, οι οποίες αναφέρονται στην οικοδόμηση κτηρίων και την εκτέλεση δημοσίων έργων στην αρχαία Αθήνα, τη Δήλο και την Ερέτρια. Παράλληλα παρουσιάζεται το έργο της γαλλίδας  εικαστικού Natacha Mankowski. Η εικαστική έκθεσή της ΜΝΗΜΕΙΟ είναι το αποτέλεσμα της δημιουργικής δουλειάς της καλλιτέχνιδος, η οποία «φιλοξενήθηκε» την άνοιξη του 2018 στο Επιγραφικό Μουσείο. Η προέλευση του υλικού των αρχαίων επιγραφών, είναι εκείνο που κυρίως την απασχολεί. Μέσα από τη ζωγραφική της, ένα μεγάλο καμβά αποτελούμενο από δέκα πίνακες, ο επισκέπτης τοποθετείται στην καρδιά ενός λατομείου μαρμάρου. Το έργο από μόνο του προβάλει ένα αρχιτεκτονικό τρισδιάστατο διόραμα- προσφέροντας στο κοινό μια νέα ανάγνωση των συλλογών των επιγραφών.

Ημερομηνία:

27/09/2018 - 27/09/2018

Ώρα Έναρξης:

19:00

Τόπος:

  • Αθήνα, Αττικής

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Σχετικά Αρχεία:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

Επιγραφικό Μουσείο​

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, στις 19.00

Εκδηλώσεις:

Έτος:

2018
Δείτε ακόμη
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις