Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Πνοές Ανέμων στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

​      Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πνοές Ανέμων» εντάσσεται στην επικοινωνιακή δράση πανελλαδικής εμβέλειας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Περιβάλλον και Πολιτισμός». Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου μέσα από προβολή προγράμματος παρουσίασης (Powerpoint) μαθαίνουν πώς ο άνεμος επέδρασε και καθόρισε άμεσα ή έμμεσα την εξέλιξη του πολιτισμού, την καθημερινή ζωή, τη χριστιανική λατρεία, την επιστήμη, την τέχνη και την τεχνολογία.

      Κατόπιν, μέσα από μία συναρπαστική περιήγηση στο μουσείο τα παιδιά ανακαλύπτουν αντικείμενα που αποτυπώνουν τις «πνοές των ανέμων» Συγχρόνως, παρατηρούν έργα τέχνης με θέματα εμπνευσμένα είτε από τη μυθολογία που διαμορφώθηκε σχετικά με τους ανέμους, τις ιδιότητές τους και τα πλάσματα που σχετίζονται με τον αιθέρα (πτηνά, φτερωτές νίκες, φτερωτά μυθικά πλάσματα), είτε πρόσωπα και συμβολισμούς της χριστιανικής παράδοσης.

        Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με παντομίμα, θεατρικό παιχνίδι και εικαστικές δράσεις που ενθαρρύνουν την καλλιτεχνική έκφραση των μαθητών, και συμπλήρωση εντύπου αξιολόγησης.

Φωτογραφίες:

Ημερομηνία:

19/10/2017 -

Τόπος:

  • Λάρισα, Λαρίσης

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

​Επιστημονικοί υπεύθυνοι:

Παπαναστασούλη Γραμμάτω Χρυσοβαλάντω (τηλ. 2413508261,
e-mail: gpapanastasouli@culture.gr) και

Ζάχου Αικατερίνη (τηλ. 2413508227, e-mail: azachou@culture.gr)

Ετικέτες:

Έτος:

2017
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις