Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


"Τετάρτες στο Μουσείο - Αρχαιολογικές διαλέξεις": Διάλεξη του δρ. James Ross, University of Western Australia, Perth Australia με τίτλο: Precious Metals and the Rise of two 'Greats' Phillip II and Alexander III, στο ΑΜΘ

​Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, συνεχίζει για άλλη μία χρονιά τον κύκλο των επιστημονικών διαλέξεων, υπό τον γενικό τίτλο «Τετάρτες στο Μουσείο – Αρχαιολογικές Διαλέξεις».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποσκοπεί στη γνωριμία του κοινού της Θεσσαλονίκης με σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, νέες ανασκαφικές και διεπιστημονικές έρευνες και τα πορίσματά τους.​

Ο κύκλος των φετινών διαλέξεων ξεκινά με την ομιλία του δρ. James Ross, University of Western Australia, Perth Australia​,  με τίτλο Precious Metals and the Rise of two Macedonian 'Greats' Philip II and Alexander III. 

Σε μόλις 23 χρόνια ο Φίλιππος Β’ μετέτρεψε το μικρό Βασίλειο των Μακεδόνων στη Β. Ελλάδα σε μία σημαντική ηγεμονία που ένωσε όλες τις ελληνικές πόλεις εναντίον των Περσών. Στα επόμενα 13 χρόνια ο Μέγας Αλέξανδρος Γ’ πραγματοποίησε τη μεγάλη εκστρατεία και διαμόρφωσε μία νέα κατάσταση στον αρχαίο κόσμο. Στην εποχή του Φιλίππου ο χρυσός και ο άργυρος είχαν μεγαλύτερη αξία σε σχέση με την σύγχρονη εποχή. Ο Φίλιππος αντιλήφθηκε από πολύ νωρίς τη δυναμική των πλούσιων κοιτασμάτων των Βαλκανίων και κατακτώντας τουλάχιστον 11 σημαντικές μεταλλευτικές περιοχές δημιούργησε αυτήν την τεράστια ηγεμονία. 

Συνδιοργάνωση: Σύνδεσμος Φίλων ΑΜΘ - Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Ημερομηνία:

19/09/2018 - 19/09/2018

Ώρα Έναρξης:

19:00

Τόπος:

  • Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Σχετικά Αρχεία:

Θέμα:

Έρευνα (γενικά), Μεταλλεία

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

​Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, αίθουσα "Μ. Ανδρόνικος"

Ώρα: 19:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Συνδιοργάνωση: ΑΜΘ-ΣΦΑΜΘ

Έτος:

2018
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις