Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Αφήγηση παραμυθιών από την Εύη Γεροκώστα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ και τις εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής για να μοιραστούν εικόνες από τόπους μαγικούς μέσα από τα βιβλία της Εύης Γεροκώστα «Ασφοντυλίτης» και «Η γυναίκα που κοιμάται». Η συγγραφέας θα αφηγηθεί δυο ιστορίες, μια για την πέτρα και μια για τη θάλασσα:  

Η μία αφορά ένα νησί. Την Αμοργό. Έναν οικισμό. Τον Ασφοντυλίτη. Έρημο, παλιό. Σιωπή παντού. Μόνο οι πέτρες μιλούν. Και λένε μια ιστορία. Μια ιστορία παλιά, κεντημένη πάνω τους. Μια ιστορία γι' αυτόν που όσα δεν έζησε τα ζωγράφισε στην πέτρα.

Η άλλη μιλάει για μια πήλινη κούκλα που ήταν τόσο παλιά όσο τα αρχαία χρόνια. Για ένα νησί όπου είχαν φθάσει ξένοι αρχαιολόγοι για να βρουν κι άλλες τέτοιες κούκλες. Για μια κούκλα που κάποτε είχε χρώμα, μα της το 'κλεψε ο χρόνος για να μην ξεχωρίζει από το χώμα – το σπίτι της. Για μια πολύτιμη κούκλα που την έπαιρναν οι ξένοι, θα τη φρόντιζαν, θα την έβαζαν σ' ένα κουτί ανάμεσα σε μαλακά υφάσματα και θα την ταξίδευαν παντού, να μάθουν όλοι για τους θησαυρούς του νησιού. ​

Ημερομηνία:

09/09/2018 - 09/09/2018

Ώρα Έναρξης:

11:30

Τόπος:

  • Κομοτηνή, Ροδόπης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

​Νάγια Δαλακούρα

Δρ αρχαιολόγος - μουσειολόγος

Τηλ. 2531022422

Σχετικά Αρχεία:

Θέμα:

Γράμματα Βιβλίο

Ετικέτες:

Έτος:

2018
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις