Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


«σελάνα» – πανσέληνος Αυγούστου 2018. Bραδινός περίπατος στο επιθαλάσσιο σύνολο αποθηκών του ιστορικού διατηρητέου βιομηχανικού συγκροτήματος «Μύλων Αλλατίνι»

​Την Κυριακή 26 Αυγούστου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους κατοίκους της πόλης σε βραδινό περίπατο στον προαύλειο χώρο του επιθαλάσσιου συνόλου αποθηκών του ιστορικού διατηρητέου Βιομηχανικού Συγκροτήματος των «Μύλων Αλλατίνι».

Σε διάλογο με το βιομηχανικό τοπίο, θα προβάλλονται αρχαιολογικά τοπία από την περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, τα οποία θα επενδύει αφήγηση ποιητικού λόγου, ενώ ελεύθερα στον χώρο θα εκτυλίσσεται δρώμενο κινησιολογικού αυτοσχεδιασμού από τη θεατρική ομάδα «Απόντες», επενδεδυμένο με επιτόπια εικαστική δημιουργία.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για την Πανσέληνο Αυγούστου 2018 και στον εορτασμό για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Ο περίβολος των Αποθηκών θα είναι ανοικτός μεταξύ 8.00-11.00 και η πρόσβαση σε αυτόν θα πραγματοποιείται από την οδό Μαρίας Κάλλας, έναντι του Ποσειδωνίου.

Ημερομηνία:

26/08/2018 - 26/08/2018

Ώρα Έναρξης:

20.30

Τόπος:

  • Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

​Μαρία Παππά

Δρ. αρχαιολόγος, προϊσταμένη Τμήματος Π.Κ.Α.Μ. της ΕΦ.Α.ΠΕ.Θ.

​Ευθυμία Ντάφου, αρχαιολόγος

Τηλέφωνο: +30 2310 801402

Φαξ: +30 2310 801425​

Email: efapeth@culture.gr

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
​Πειραματική ομάδα καλλιτεχνικής έκφρασης «Απόντες» (σκηνοθεσία-σύλληψη: Χρύσα Τσουμάνη, εκτελεστές: Ελισάβετ Γιοργαντζή, Άννα Κυρκιζιώτου, Γιώτα Λιάμπου, Αλεξανδρα Μπαϊραμίδου, μουσική: Σταύρος Τσουμάνης, εικαστική έκφραση: Αδάμ Κατσούκης)

Σχετικά Αρχεία:

Έτος:

2018
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις