Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Εγκαίνια του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πύλου "Στα ίχνη της Πύλου..." από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας θα πραγματοποιήσουν τα εγκαίνια του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πύλου στο κτήριο Μαιζώνος στο φρούριο Νιόκαστρο Πύλου το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018 και ώρα 7:30 μ.μ. 

Το Μουσείο θα εγκαινιάσει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Στρατής.

Μοναδικά αρχαιολογικά εκθέματα αφηγούνται την ιστορία της Πυλίας από την απώτερη προϊστορία έως τα ρωμαϊκά χρόνια μέσα από ένα εύληπτο εκθεσιακό σενάριο και καινοτόμους τρόπους παρουσίασης που υποστηρίζονται από ψηφιακές εφαρμογές και εντάσσονται αρμονικά στο ιστορικό, διατηρητέο κτήριο του Μαιζώνος.

Η μετεγκατάσταση και επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύλου στο φρούριο Νιόκαστρο Πύλου συμβάλλει στη δημιουργία ενός δυναμικού «πολυχώρου» πολιτισμού, καθώς στο εσωτερικό του συνυπάρχουν μνημεία, μουσεία και εκθέσεις που αλληλοσυμπληρώνουν και αναδεικνύουν την ιστορική, θρησκευτική, αρχιτεκτονική και πολιτισμική ενότητα της Πύλου και της ευρύτερης περιοχής.

​Το έργο «Επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύλου, Δήμου Πύλου – Νέστορος Περιφέρειας Πελοποννήσου» υλοποιήθηκε την περίοδο 2013 - 2015 από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με προϋπολογισμό 1.099.750,00 ευρώ, στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα"  (ΕΠΑΝ ΙΙ) (2007 – 2013). 

Μετά την τελετή των εγκαινίων θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο και δεξίωση στον περιβάλλοντα χώρο του, με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Πύλου – Νέστορος. ​

Φωτογραφίες:

Ημερομηνία:

25/08/2018 - 25/08/2018

Ώρα Έναρξης:

19:30

Τόπος:

  • Πύλος, Μεσσηνίας

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Σχετικά Αρχεία:

Θέμα:

Αρχαιολογικοί χώροι, Μουσεία, Πολιτισμός και Ελεύθερος Χρόνος, Συγχρηματοδοτούμενα έργα

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

Η είσοδος στα εγκαίνια θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ωράριο Λειτουργίας:   

Θερινή Περίοδος :  8:00 π.μ. - 8:00 μ.μ. εκτός Δευτέρας.

Χειμερινή Περίοδος:  8:00 π.μ. - 3:00 μ.μ. εκτός Δευτέρας.

​Τηλ. επικοινωνίας  ΕΦΑ Μεσσηνίας: 27210-63100  email:efames@culture.gr  

Τηλ. επικοινωνίας  Φρούριο Νιόκαστρου: 27230-22955

Έτος:

2018