Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Πανσέληνος στην Κρήνη του Θεαγένους με τον Στέφανο Κορκολή

Η πανσέληνος του καλοκαιριού ντύνεται με μουσικά χρώματα, με συναυλία με τον Στέφανο Κορκολή και την Σοφία Μανουσάκη στο χώρο της Κρήνης του Θεαγένους, την Παρασκευή 27 Ιουλίου, στις 9 μ.μ., σε μια διοργάνωση της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, που συνδυάζει πολιτισμό και ψυχαγωγία, μουσική και ξενάγηση στα αρχαιολογικά μνημεία στην πόλη των Μεγάρων.

Μετά τις άκρως επιτυχημένες συναυλίες, στην Όπερα του Καΐρου, στη Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας, στο Κέντρο Πολιτισμού του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και στην αίθουσα Aula Magna του Βουκουρεστίου όπου παρουσίαστηκε για πρώτη φορά ο μελοποιημένος Κ.Π. Καβάφης του Στέφανου Κορκολή, ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας μαζί με την εξαιρετική Σοφία Μανουσάκη, μας ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο της μελοποιημένης ποίησης.

Θα ακουστούν συνθέσεις μεγάλων δημιουργών, όπως Θεοδωράκης, Χατζιδάκης, Μικρούτσικος, Λάγιος, Σπανός, κ.ά., όπως επίσης και μελοποιημένα ποιήματα των Κ.Π. Καβάφη, Οδ. Ελύτη, Γ. Σεφέρη (σε πρώτη εκτέλεση ), σε σύνθεση Στέφανου Κορκολή.

 

Ερμηνεία: Σοφία Μανουσάκη

Σαξόφωνο-φλάουτο: Βασίλης Δεφιγγος

Πιάνο : Στεφανος Κορκολής

Παραγωγή: ΚΡΙΚΟΣ

Οι αρχαιολογικοί χώροι, η Κρήνη του Θεαγένους και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων, θα παραμείνουν ανοιχτοί τη βραδιά της Πανσελήνου, 27 Ιουλίου, για επισκέπτες, με δωρεάν είσοδο. ​

Ημερομηνία:

27/07/2018 - 27/07/2018

Ώρα Έναρξης:

21:00

Τόπος:

  • Μέγαρα, Αττικής

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Σχετικά Αρχεία:

Θέμα:

Μουσική

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

Κρήνη Θεαγένους 

Οδυσσέως, Θεόγνιδος & Χρ. Μωραΐτου, Μέγαρα

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018, ώρα 21:00.

Τηλ. Μουσείου Μεγάρων: 22960 22426

Τηλ. ΕΦ.Α.Δ.Α.: 210 3213571

E-mail: efada@culture.gr

Έτος:

2018
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις