Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Μουσικό έργο "Απόκοπος ή Σπιναλόγκα" του Νίκου Ξυδάκη.

Το μουσικό έργο που θα παρουσιαστεί, «Απόκοπος ή Σπιναλόγκα» του Νίκου Ξυδάκη δημιουργήθηκε για δύο φωνές και σύνολο οργάνων,κλασικών και παραδοσιακών, στο οποίο αφηγηματικά μέρη εναλλάσσονται με λυρικά και οργανικά ιντερμέδια με τραγούδια.

Πάνω σ᾽ ένα αφηγηματικό καμβά που δημιουργεί ο Διονύσης Καψάλης και που παρακολουθεί την εις «Ἅδου κάθοδον» ενὸς νοσηλευόμενου στη Σπιναλόγκα, πλέκονται άλλες ιστορίες, εικόνες και περιστατικά από τη ζωή των έγκλειστων, με αναφορά στην Αυτοβιογραφία του Επαμεινώνδα Ρεμουντάκη (του Σητειακού προέδρου του συνδικάτου των χανσενικών της νησίδας "η Αδελφότης των Ασθενών"), την ιστορία του Ορφέα και της Ευρυδίκης ως τον Απόκοπο του Μπεργαδή (ένα από τα σημαντικότερα έργα της αναγεννησιακής κρητικής λογοτεχνίας με παρόμοια θεματολογία - την Κάθοδο στον Άδη).
Το έργο θα ηχογραφηθεί με την Ορχήστρα ΣύγχρονηςΜουσικής της ΕΡΤ.
Την ερμηνεία των δύο ρόλων έχουν αναλάβει ο ταλαντούχος Θοδωρής Βουτσικάκης και η καταξιωμένη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη.
Στο ρόλο του Απόκοπου ο Βασίλης Σκουλάς.
Στην αφηγηματικά ιντερμέδια οι δύο δημιουργοί, ο Νίκος Ξυδάκης και ο Διονύσης Καψάλης.
Στην ενορχήστρωση του έργου είναι ο Δημήτρης Μπουζάνης, τη διεύθυνση της ορχήστρας έχει αναλάβει ο Γιώργος Παπαδόπουλος, ενώ συμμετέχουν και σημαντικοί σολίστες παραδοσιακών οργάνων.

Ημερομηνία:

18/07/2018 - 18/07/2018

Ώρα Έναρξης:

21:00

Τόπος:

  • Σπιναλόγκα, Λασιθίου

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

​Γεωργία Μοσχόβη, Νίκος Πανουτσόπουλος, αρχαιολόγοι ΠΕ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 28410 22462/28361/90511.

Θέμα:

Μουσική

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

​Η είσοδος θα γίνεται μόνο μέσω ατομικών δελτίων.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ανακοινώνει ότι για την επίσημη παρουσίαση του έργου «Απόκοπος ή Σπιναλόγκα» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Ιουλίου και ώρα 9 μ.μ. στη Σπιναλόγκα, θα διατεθούν περιορισμένα δωρεάν δελτία εισόδου, τα οποία θα μπορεί το κοινό να προμηθευτεί στο ταμείο του ΡΕΞ τη Δευτέρα 16 Ιουλίου μετά τις 7 μ.μ. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να προμηθευθεί έως δύο δελτία εισόδου. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Η μεταφορά στο νησί θα γίνεται αποκλειστικά από την Πλάκα, με την επίδειξη του δελτίου εισόδου και θα είναι δωρεάν, με την προσφορά των μελών του Συλλόγου Τουριστικών Σκαφών Ελούντας – Πλάκας «Το Νησί». Το πρώτο καραβάκι θα αναχωρήσει στις 7 και το τελευταίο στις 8.30 μ.μ. Επιτρέπονται παιδιά άνω των 10 ετών.

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά σε γιγαντοοθόνη στη λίμνη Αγ. Νικολάου.

Πληροφορίες στο τηλ. 28410-89900.

Έτος:

2018
Δείτε ακόμη
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις