Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Περιβάλλον και Πολιτισμός 2016. "Φωτιά…. το πρώτο εργαλείο στα χέρια των ανθρώπων"

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής επικοινωνιακής εκστρατείας του ΥΠ.ΠΟ.Τ. «Περιβάλλον και Πολιτισμός», με θεματική ενότητα «παντέχνου πυρός σέλας. Λαμπερές Ιστορίες Φωτιάς»,  η Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκπαιδευτική και ενημερωτική δράση με τίτλο «Φωτιά…. το πρώτο εργαλείο στα χέρια των ανθρώπων». 

Η δράση απευθύνεται στοχευμένα στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Φιλαδέλφειας και θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του σχολείου αλλά και στην πλατεία του χωριού, όπου έχει μεταφερθεί κλίβανος ρωμαϊκών χρόνων. Θα προηγηθεί ενημέρωση σχετικά με την τεχνολογία της φωτιάς στα αρχαία χρόνια και την ελεγχόμενη χρήση της, που έθεσε τις βάσεις για την δημιουργία της κεραμικής και της μεταλλουργίας. Αναλυτική αναφορά θα γίνει για την κατασκευή και τη λειτουργία του κεραμικού κλιβάνου, που στην συνέχεια οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν από κοντά.  

Το ίδιο πρόγραμμα, προσαρμοσμένο ανάλογα, θα επαναληφθεί την επομένη για την ενημέρωση των ενηλίκων  κατοίκων του χωριού.

Ημερομηνία:

20/10/2016 - 21/10/2016

Ώρα Έναρξης:

9:00

Τόπος:

  • Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

​Χριστίνα Μουσταντάμη​

2310 801402

Ετικέτες:

Έτος:

2016
Δείτε ακόμη
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις