Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης με τίτλο: "Νεώτερη κεραμική από την Ήπειρο. Συλλογή Φ. Ραπακούση" από την ΕΦΑ Άρτας

​ Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας εγκαινιάζει το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 και ώρα 19:30, περιοδική έκθεση με τίτλο: Νεώτερη κεραμική από την Ήπειρο. Συλλογή Φ. Ραπακούση, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας παρουσία της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγας Γεροβασίλη.

Στην έκθεση παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Άρτα επιλεγμένα δείγματα από προϊόντα αγγειοπλαστικών εργαστηρίων, τα οποία συνέλεξε μετά από αναζητήσεις χρόνων ο συλλέκτης Φώτης Ραπακούσης από την πόλη των Ιωαννίνων, την Ήπειρο και την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για σημαντικό Ηπειρώτη συλλέκτη, ο οποίος δημιούργησε το νέο Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου στο Νησί της λίμνης Παμβώτιδας.

Η έκθεση περιλαμβάνει κεραμικά αντικείμενα που καλύπτουν χρονολογικά τους μεταβυζαντινούς και νεώτερους χρόνους, από τον 16ο ως τον 20ο αιώνα, και αποτελούν εξαιρετικά δείγματα παραγωγής εγχώριων εργαστηρίων της Ηπείρου και των Αθηνών, αλλά και εισηγμένων, κυρίως από την Ιταλία (Απουλία, Πέζαρο), την Μικρά Ασία (Τσανάκ Καλέ, Ιζνίκ, Κιουτάχεια) και την Ευρώπη, τα οποία  κυκλοφορούσαν στην Ήπειρο.

Η έκθεση κεραμικής της Συλλογής Φ. Ραπακούση αποτελεί συνέχεια της περιοδικής έκθεσης «Η νεώτερη κεραμική από την Άρτα. 16ος – 20ος αι.», που φιλοξενείται στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας, και φιλοδοξεί να δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν και να θαυμάσουν αγγεία που υπήρχαν ή εισάγονταν στην Ήπειρο, μια περιοχή που αποτέλεσε σημαντικό κέντρο παραγωγής αλλά και ζήτησης κεραμικών προϊόντων στους μεταβυζαντινούς και νεώτερους χρόνους.

Την εκδήλωση των εγκαινίων θα πλαισιώσει ομιλία με τίτλο: «Εισηγμένη κεραμική στην Ήπειρο (17ος - αρχές 20ου αι.) μέσα από τη συλλογή του Φ. Ραπακούση» από τον κ. Κωνσταντίνο Κόγια, Δικηγόρο, ερευνητή του Δικτύου Νεότερης Κεραμικής καθώς και μουσική εκδήλωση από το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 12 Μαΐου έως και 30 Οκτωβρίου 2018, κατά τις ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας.​


Trailer έκθεσης: ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Φωτογραφίες:

Ημερομηνία:

12/05/2018 - 12/05/2018

Ώρα Έναρξης:

19:30

Τόπος:

  • Αρτα, Άρτης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Σχετικά Αρχεία:

Θέμα:

Αρχαιότητες, Πολιτισμός και δημιουργία

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

​Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας​, 19:30 μ.μ.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 12 Μαΐου έως και 30 Οκτωβρίου 2018​

Εκδηλώσεις:

Έτος:

2018
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις