Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


"Contemporary Minoans - O Mινωικός πολιτισμός εμπνέει σύγχρονους δημιουργούς"

Ημερίδα με θέμα την επιρροή του Μινωικού πολιτισμού στο σύγχρονο ένδυμα και κόσμημα, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με τον πολιτιστικό φορέα Branding Heritage και την Περιφέρεια Κρήτης και στοχεύει στην ανάδειξη της διαχρονικής επιρροής του Μινωικού πολιτισμού στη σύγχρονη τέχνη. Διακεκριμένοι Έλληνες δημιουργοί καταθέτουν την προσωπική τους εμπειρία έμπνευσης από τη Μινωική τέχνη σε έναν ανοιχτό πολιτιστικό διάλογο, στον οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων αρκετοί εκπρόσωποι παραγωγικών και εκπαιδευτικών φορέων. Η ημερίδα πλαισιώνεται με έκθεση σύγχρονων έργων με σαφείς αναφορές σε μουσειακά εκθέματα μινωικών χρόνων.

Στο πλαίσιο του εορτασμού του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς που είναι σε εξέλιξη για το 2018, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου εγκαινιάζει ένα θεματικό κύκλο με το γενικότερο  τίτλο «ΔΑΙΔΑΛΟΣ», ο οποίος περιλαμβάνει ξεναγήσεις στους εκθεσιακούς χώρους, εκπαιδευτικά προγράμματα, εκθέσεις σύγχρονων έργων, διαλέξεις, βιωματικά εργαστήρια συντήρησης και άλλες εκδηλώσεις. Αποκορύφωμα των δράσεων θα αποτελέσει η υλοποίηση αρχαιολογικής περιοδικής έκθεσης, η οποία προγραμματίζεται να εγκαινιασθεί εντός του 2019.

​Αντικείμενο του συγκεκριμένου θεματικού κύκλου είναι η ανάδειξη καινοτόμων τεχνικών σε διάφορους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας κατά την αρχαιότητα, καθώς και η έναρξη ενός γόνιμου διαλόγου ανάμεσα στην αρχαία τέχνη και τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση σύγχρονων δημιουργών, ιδίως των νέων, στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Ημερομηνία:

12/05/2018 - 12/05/2018

Ώρα Έναρξης:

10:30

Τόπος:

  • Ηράκλειο, Ηρακλείου

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Ηλεκτρονική Διεύθυνση:

Θέμα:

Αρχαιότητες

Έτος:

2018
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις