Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Τέχνη + Τέχνη» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Τέχνη + Τέχνη»,  που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2018, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, συνδιοργανώνεται από τα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια Ζωγραφικής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το 3ο Εργαστήριο Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., με Διευθυντή τον Καθηγητή κ. Τσακίρη Γεώργιο.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην ιστορική διαδρομή του Νοσοκομείου, με αφετηρία το 1917 οπότε και γίνεται η πρώτη εισαγωγή ασθενούς στο «Άσυλο Φρενοβλαβών Θεσσαλονίκης» και αποτελεί, αφενός μεν, γόνιμη ζύμωση μεταξύ καλλιτεχνών που έχουν νοσηλευθεί κατά το παρελθόν κυρίως στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών, αφετέρου δε, έναν δίαυλο περαιτέρω ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας σε θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας και ασθένειας, μέσω της οπτικής της τέχνης.

Παρουσιάζονται τριάντα (30) έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν από άτομα με ψυχικές διαταραχές, που είτε ως ερασιτέχνες είτε ως επαγγελματίες καλλιτέχνες, εκφράστηκαν μέσω της τέχνης κατά τη διάρκεια νοσηλείας τους στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, στην ίδια αίθουσα θα φιλοξενηθούν και έργα τέχνης που παράχθηκαν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τους φοιτητές του 3ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., δεχόμενοι ερεθίσματα από τον χώρο της ψυχικής υγείας.​

Ημερομηνία:

29/03/2018 - 18/05/2018

Ώρα Έναρξης:

18:30

Τόπος:

  • Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Σχετικά Αρχεία:

Ηλεκτρονική Διεύθυνση:

Θέμα:

Εικαστικές Τέχνες

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

​Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Χώρος: Αίθουσα περιοδικών εκθέσεων Γ - ΑΜΘ

Ώρα: 18:30

Η είσοδος στα εγκαίνια είναι ελεύθερη

Διάρκεια έκθεσης: 29 Μαρτίου 2018 έως 18 Μαΐου 2018

​ 

Έτος:

2018
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις