Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


«Τετάρτες στο Μουσείο – Αρχαιολογικές Διαλέξεις»: Διάλεξη της κ. Στέλλας Χρυσουλάκη, Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς & Νήσων, με θέμα «Η ανασκαφή στο Φαληρικό Δέλτα»

​Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, συνεχίζει τον κύκλο των επιστημονικών διαλέξεων, υπό τον γενικό τίτλο «Τετάρτες στο Μουσείο – Αρχαιολογικές Διαλέξεις». Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποσκοπεί στη γνωριμία του κοινού της Θεσσαλονίκης με σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, νέες ανασκαφικές και διεπιστημονικές έρευνες και τα πορίσματά τους. 

Την Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη της κ. Στέλλας Χρυσουλάκη, Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιώς & Νήσων, με θέμα: «Η ανασκαφή στο Φαληρικό Δέλτα». Οι σωστικές ανασκαφές της Εφορείας Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων στο Δέλτα Φαλήρου (2012-2016), οι οποίες συνεχίζονται έως και σήμερα με χρηματοδότηση από το ΥΠΠΟΑ αποκάλυψαν τμήμα εκτεταμένου νεκροταφείου, με ευρεία περίοδο χρήσης από τα τέλη του 8ου αι. έως τις αρχές του 4ου αι. π.Χ.  Το νεκροταφείο, γνωστό ήδη από τις προ 100ετίας έρευνες της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, μολονότι δεν διαφέρει από τα μεγάλα νεκροταφεία της αττικής γης, παρουσιάζει κάποιες ιδιαιτερότητες όσον αφορά στις ομαδικές ή μεμονωμένες ταφές ανθρώπων που υπέστησαν βίαιο θάνατο, με σημαντικότερη την ομαδική ταφή των 80 δεσμωτών (675 – 600 π.Χ.). Τούτο το καθιστά σημαντική πηγή νέων δεδομένων που άπτεται της Ιστορίας της πόλης των Αθηνών των αρχαϊκών και πρώιμων κλασικών χρόνων.​


Συνδιοργάνωση: Σύνδεσμος Φίλων ΑΜΘ - Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Ημερομηνία:

17/01/2018 - 17/01/2018

Ώρα Έναρξης:

19:00

Τόπος:

  • Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Ηλεκτρονική Διεύθυνση:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

​Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Αίθουσα "Μ. Ανδρόνικος"

Ώρα: 19:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Έτος:

2018
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις