Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2017 «ΠΟΛ(ε)ΙΣ κάτω από τη θάλασσα»
Η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, στα πλαίσια του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2017 με θέμα «ΠΟΛ(ε)ΙΣ», θα συμμετάσχει παρουσιάζοντας τη μοναδική έκθεσή της «Βυθισμένες Πόλεις Νοτίας Πελοποννήσου» στο Κτίριο του Προμαχώνα Μακρυγιάννη στο Φρούριο της Πύλου από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.
 
Κατά τη διάρκεια του εορτασμού οι υπεύθυνοι υπάλληλοι του Μουσείου κ.κ. Ελένη Χαρδή, Γιοβάννα Πατρίκη και Ηρώ Βαλσαμάκη θα ξεναγήσουν μαθητικές ομάδες του νομού Μεσσηνίας στα μυστικά τριών βυθισμένων πόλεων.
 
Ύστερα από υποβρύχιες ανασκαφικές έρευνες εντοπίστηκαν και αποκαλύφτηκαν τα βυθισμένα κατάλοιπα δύο προϊστορικών οικισμών στην Μεθώνη Μεσσηνίας και στο Παυλοπέτρι Λακωνίας, ενώ μία πόλη κλασικών χρόνων ήρθε στο φως, η αρχαία Ασωπός, στα Πλύτρα της Λακωνίας. 
 
Η καταβύθιση των πόλεων αυτών οφείλεται στην ανύψωση της θάλασσας από την αρχαιότητα, καθώς και σε ισχυρά τεκτονικά φαινόμενα που έπληξαν τις περιοχές. Οι μαθητές, εκτός από μία νοητή κολύμβηση στα μυστικά των πόλεων αυτών, θα πληροφορηθούν, με εποπτικό υλικό για την ιστορία τους και το φαινόμενο της καταβύθισής τους. Επίσης, η μαθητιώσα νεολαία θα ενημερωθεί για την ίδρυση και λειτουργία ενός Επισκέψιμου Ενάλιου Αρχαιολογικού Χώρου (Ε.Ε.Α.Χ.) που είναι ήδη ανοικτός στο κοινό, στο Παυλοπέτρι Λακωνίας

Ημερομηνία:

22/09/2017 - 24/09/2017

Τόπος:

  • Πύλος, Μεσσηνίας

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Σχετικά Αρχεία:

Θέμα:

Αρχαιότητες

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

​Υπενθυμίζεται πως κατά το τριήμερο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2017 η πρόσβαση στα Μουσεία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων στην Πύλο είναι ελεύθερη για το κοινό. 


Μουσεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, Πύλος Μεσσηνίας​

Έτος:

2017
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις