Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Παίζω με τα ζώα του μουσείου

Το πρόγραμμα περιλαμβάνειευχάριστες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε συνάφεια με αντιπροσωπευτικάεκθέματα της Μόνιμης Έκθεσης που απεικονίζουν ή αναπαριστούν διαφορετικά είδητου ζωϊκού βασιλείου, επιδιώκοντας να  ευαισθητοποιήσειτους μικρούς μας φίλους σε θέματα προστασίας και σεβασμού του περιβάλλοντος καινα αναδείξει την πολυεπίπεδη και διαχρονική σχέση του ανθρώπου με τα ζώα.

Το πρόγραμμα αρθρώνεται σε τρία μέρη. Το πρώτο μέρος ξεκινάει με καλοσώρισμα των μαθητών, συζήτηση των εμψυχωτών και γνωριμία με τους μαθητές και διευκρινίζονται οι κανόνες που πρέπει να τηρούμε κατά την επίσκεψη σε ένα μουσείου. Στη συνέχεια οι μαθητές εισάγονται στο θέμα του προγράμματος μέσω μίας προβολής PPT, η οποία αποτελεί αφορμή για συζήτηση και σχολιασμό, ενώ οι εμψυχωτές κατευθύνουν και ανατροφοδοτούν τον διάλογο, θέτοντας τα ερωτήματα.

Κατά το δεύτερο μέρος, οι μαθητές περιηγούνται στις αίθουσες του μουσείου, όπου και αναζητούν, παρατηρούν, αναγνωρίζουν και καταγράφουν μουσειακά εκθέματα, που απεικονίζουν ή αναπαριστούν διάφορα είδη του ζωικού βασιλείου, διατυπώνοντας κάθε φορά τις απόψεις τους σχετικά με τον τρόπο κατασκευής, τη χρήση και τη διακόσμησή τους.

Τέλος, στο τρίτο μέρος οι μαθητές συναρμολογούν πάζλ, λύνουν γρίφους, συμμετέτουν σε ομαδικές δρατσηριότητες αντιστοίχισης και τέλος αποτυπώνουν τις εντυπώσεις τους από το πρόγραμμα δημιουργώντας τα δικά τους ζωγραφικά έργα.

Φωτογραφίες:

Ημερομηνία:

01/01/2015 - 31/12/2017

Τόπος:

  • Ηγουμενίτσα, Θεσπρωτίας

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι:

Λάζου Θεοδώρα
Ιστορικός-Αρχαιολόγος
Τηλέφωνο: +30 26650 21 417
Φαξ: +30 26650 25 133
Email: amig@culture.gr, efathe@culture.gr

Ετικέτες:

Πληροφορίες για τον Πολίτη:

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρ-Τετ 09:00-14:00 
Χώρος λειτουργίας: Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας 
Ηλικίες:Νηπιαγωγείο, Α΄τάξηΔημοτικού Σχολείου

Έτος:

2014
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις