Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Eκδηλώσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ΙCOM)

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ΙCOM) ˗ 18 Μαΐου 2017 ˗ διοργανώνοντας κύκλο εκδηλώσεων, αφιερωμένων στη θεματική «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δε λέγονται». Οι δράσεις με θέμα «Οι άλλοι σεισμοί: αναζητώντας τα αρχαιολογικά τεκμήρια κοινωνικών ταραχών και αναστατώσεων στην αρχαία Κρήτη» περιλαμβάνουν εστιασμένες ξεναγήσεις σε εκθέματα του Α.Μ.Η. που άπτονται ποικίλων πλευρών των κοινωνιών της αρχαίας Κρήτης, τόσο των προϊστορικών όσο και των ιστορικών χρόνων, καθώς και μια περιηγητική εκδρομή στο μινωικό κτήριο στην περιοχή του χωριού Λαγούτα του νομού Ηρακλείου. Στις 18 Μαΐου 2017 η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις:

1. Δύο θεματικές ξεναγήσεις στη μόνιμη έκθεση του Α.Μ.Η. που εστιάζουν σε αντικείμενα που τεκμηριώνουν την παραπάνω θεματική.

Πέμπτη 18 Μαΐου και Σάββατο 20 Μαΐου (ώρα έναρξης 11:00). Η συμμετοχή στις ξεναγήσεις είναι δωρεάν.

2. Περιηγητική εκδρομή στο μινωικό κτήριο που βρίσκεται στην περιοχή του χωριού Λαγούτα του νομού Ηρακλείου, προκειμένου να συσχετιστεί το σύνολο κεραμικών σκευών που εκτίθεται στο μουσείο με το κτήριο στο οποίο βρέθηκαν. Η δράση γίνεται με τη συνδρομή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, του Δήμου Ηρακλείου και του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης (actta.gr). Η ξενάγηση θα γίνει από τη διευθύντρια του Α.Μ.Η. κ. Στέλλα Μανδαλάκη.

Κυριακή 21 Μαΐου 2017, ώρα 9:00 – 14:00.

Η συμμετοχή στην εκδρομή είναι δωρεάν με απαραίτητη την κράτηση στα τηλέφωνα 2810 - 279000, 279072 και 279073. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μετά τη συμπλήρωση των θέσεων στο διαθέσιμο μέσο μεταφοράς, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ακολουθήσουν την περιήγηση με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα. Σημείο συνάντησης θα είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

3. Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00 θα παρουσιασθεί στην Αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Α.Μ.Η. (Αίθ. XXIV) η επίσημη βράβευση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου με Τιμητική Διάκριση (European Museum of the Year Award – EMYA, Special Commendation 2017 στον ετήσιο διαγωνισμό του ευρωπαϊκού οργανισμού European Museum Forum (EMF) (http://www.europeanmuseumforum.info/). Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας από 3 – 6 Μαΐου 2017 διαγωνίσθηκαν και επιβραβεύθηκαν νέα ευρωπαϊκά μουσεία που επιδεικνύουν υψηλό επαγγελματισμό και αριστεία στη βιωματική παρουσίαση των Συλλογών τους, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, καθώς και αυτά που διευρύνουν το κοινό τους μέσα από ποικίλες εξωστρεφείς δράσεις, οι οποίες προωθούν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη και το γενικότερο όφελος της κοινωνίας. Η εκδήλωση απευθύνεται στο ευρύ κοινό, το οποίο ελπίζουμε να πλαισιώσει τη γιορτή για τη βράβευση.

Φωτογραφίες:

Ημερομηνία:

18/05/2017 - 22/05/2017

Τόπος:

  • Ηράκλειο, Ηρακλείου

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Σχετικά Αρχεία:

Έτος:

2017
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις