Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


Στιγμές δημιουργίας στο χρόνο: 55 χρόνια ΚΘΒΕ

Αλατζά Ιμαρέτ, 04/10/2016

 

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος οργανώνει μια Έκθεση Κοστουμιών, σχεδιασμένων από σημαντικούς ενδυματολόγους που συνεργάστηκαν με το ΚΘΒΕ στη διάρκεια των 55 χρόνων λειτουργίας του.

Κοστούμια από εμβληματικές παραστάσεις του θεάτρου –όπως ο Οθέλλος του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Σωκράτη Καραντινού (1964), το Κρίμα που είναι πόρνη του Τζον Φορντ σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά (1984) και οι Βάκχες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους (1991)– εκτίθενται στο Αλατζά Ιμαρέτ με στόχο να γίνει γνωστή η ιστορία του ΚΘΒΕ στο κοινό. Πρόκειται για μια προσπάθεια του θεάτρου να φέρει στο φως κρυμμένους θησαυρούς του και να αναδείξει το παρελθόν του στο σήμερα. Μια έκθεση που αφορά στην πολιτιστική διαχρονικότητα.
Σχεδιασμός έκθεσης: Σταυρίδου, Ιουλία
Επιμέλεια έκθεσης: Σταυρίδου, Ιουλία
Συμμετέχουν
Η έκθεση περιλαμβάνει κοστούμια που σχεδίασαν οι ενδυματολόγοι Γιώργος Ανεμογιάννης, Γιώργος Βακαλό, Σπύρος Βασιλείου, Απόστολος Βέττας, Λίζα Ζαΐμη, Δαμιανός Ζαρίφης, Γιάννης Κύρου, Γιώργος Ζιάκας, Κέννυ ΜακΛέλλαν, Γιάννης Μετζικώφ, Δημήτρης Μυταράς, Αγνή Ντούτση, Έλλη Παπαγεωργακοπούλου, Γιώργος Πάτσας, Νίκος Σαχίνης, Βασίλης Φωτόπουλος, Διονύσης Φωτόπουλος, Σάββας Χαρατσίδης, Λαλούλα Χρυσικοπούλου κά.
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Δημήτρια
Τρίτη έως Κυριακή 11:00-18:00
Αλατζά Ιμαρέτ (04/10/2016 - 23/10/2016)
Φεστιβάλ – Διοργάνωση
Δημήτρια, 2016
H Έκθεση έχει τίτλο «Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο» και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των Δημητρίων.

Φωτογραφίες:

Ημερομηνία:

04/10/2016 - 23/10/2016

Τόπος:

  • Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Ηλεκτρονική Διεύθυνση:

Θέμα:

Θέατρο

Ετικέτες:

Έτος:

2016
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις