Παράλειψη εντολών κορδέλας
Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Σελίδες τοποθεσίας


"Εκάβη, μια πρόσφυγας στη Δήλο" στο αρχαίο Θέατρο Δήλου

​Η παράσταση "Εκάβη, μια πρόσφυγας στη Δήλο", την καρδιά του Αιγαίου, είναι ελάχιστη συμβολή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και του Δήμου Μυκόνου στην αφύπνιση για το προσφυγικό δράμα που βιώνει η Ανθρωπότητα στα νερά της Μεσογείου και του Αιγαίου.

Θέλοντας να δοθεί έμφαση στον συμβολισμό αυτού του πολιτιστικού γεγονότος, το έργο θα παιχτεί σε έναν ιδιαίτερα φορτισμένο τόπο, στο αρχαίο Θέατρο της Δήλου, το οποίο οικοδόμησαν οι Δήλιοι στις αρχές του 3ου αι. π.Χ. ως έκφραση της ανεξαρτησίας τους αλλά και ως χώρο συνάντησης, συνύπαρξης και ανταλλαγής ποικιλόμορφων πολιτισμικών ιδιωμάτων. Εκεί εορτάζονταν οι μεγαλύτερες εορτές της Δήλου, με φημισμένους διονυσιακούς τεχνίτες από κάθε άκρη της ελληνιστικής οικουμένης, εκεί στεφανώνονταν οι πολυάριθμοι πρόξενοι και ευεργέτες της δηλιακής πόλεως, εκεί τελούνταν οι αγώνες της ανεξάρτητης Δήλου. Εκεί, που το θαλασσινό κουπί έφερε τις Τρωαδίτισσες για να ενωθούν με τις Δηλιάδες και να υμνήσουν την Άρτεμη, όπως λέει ο Ευριπίδης.

Σε αυτό το συμβολικό τόπο θα ακουστεί ξανά μετά από δύο χιλιετίες σιωπής ο θεατρικός λόγος την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016 και το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 18:00, σε ένα θεατρικό δρώμενο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου βασισμένο στους μονολόγους της τραγικής βασίλισσας από τα έργα «Εκάβη» και «Τρωάδες» του Ευριπίδη, με πρωταγωνίστρια την Δέσποινα Μπεμπεδέλη,.

Επειδή το Θέατρο της Δήλου δεν μπορεί να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό θεατών, η παράσταση θα γίνει χωρίς τις συνήθεις ανέσεις, στο φως της ημέρας, ενώπιον εξαιρετικά περιορισμένου κοινού, που θα πρέπει να ακολουθεί πιστά και απαρέγκλιτα τις οδηγίες του προσωπικού της Εφορείας.

Η εκδήλωση τελεί Υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου

Ημερομηνία:

02/09/2016 - 04/09/2016

Τόπος:

  • Δήλος, Κυκλάδων

Αρμόδιες Υπηρεσίες ή Φορείς:

Θέμα:

Θέατρο

Ετικέτες:

Έτος:

2016
Δείτε ακόμη
 
Ημερολόγιο
Εκδηλώσεις